Регистрация

Сироп чудо за цялото тяло от хрян и джинджифил

21 Mar 2022   /   nina123   /   Видяна: 1155
Сироп чудо за цялото тяло от хрян и джинджифил

Българската народна медицина представя сироп за здраве и сила със сок от корени, мед и лимон.

 

Народната медицина предава своите тайни от поколение на поколение, но хуманната медицина все повече се налага в живота на хората с лабораторно създадените си медикаменти. Така постепенно лечението с билки се забравя, а в растителната аптека на предците се крият рецепти за здраве и дълголетие, достойни да бъдат част от хорското ежедневие. Такъв е и сиропът от джинджифил с хрян, мед и лимон, който помага за десетки болежки и се приготвя за по-малко от половин час.

Какви полезни вещества съдържа сиропът от джинджифил, хрян и мед? Той е богат на витамини А, В, С, D и микроелементите фосфор, калий, магнезий и желязо. В него се съдържат почти всички важни вещества за правилната функция на тялото и докато гореизброените са в количества, достатъчно самостойно да запълнят дефицитите, то останалите витамини и минерали ги допълват, за да подпомогнат тяхното адекватно усвояване. То се гарантира и от факта, че сиропът е напълно натурален и организмът е особено толерантен към него.

За какво се използва сиропът от хрян и джинджифил? В народната медицина е описан като лек при много проблеми. На първо място е мощен билков имуностимулатор, който не пренавива защитата на организма, както правят част от медицинските изделия. Сместа съдържа пробиотични бактерии, които се грижат за стомаха и цялостното здраве. Подпомагат усвояването на полезните вещества от храните, а в комбинация с фибрите и някои от автентичните съставки на корените, се грижат за горенето на излишните мазнини, подобряването на метаболитните процеси и контрола на глада и апетита. В миналото сиропът е използван също за подобряване на зрението и поддържане на буден и остър ум. Спира възпалителните процеси в тялото, изглажда и подхранва кожата и поддържа младостта и виталността. Помага за обновяването на кръвта, прочистването на черния дроб и шлаки от червата. Чисти от бактерии и затлачвания и пикочните пътища. Облекчава възпалено гърло и помага за отвеждането на секрети от белите дробове.

Как се прави сироп от корени с мед и лимон? Ако имате сокоизстисквачка, минете на фина цедка корени хрян и джинджифил докато съберете от всеки по 50 мл сок. Друг вариант е да ги настържете на ренде и да изцедите на ръка през марля същото количество. Разбъркайте двата сока с прецедения сок от два лимона и 2 с.л. мед. Бъркайте докато се получи хомогенна смес и медът се разтвори. След това прехвърлете в стъклено шише с капак, затворете хубаво и съхранявайте в хладилник.

Как се приема сок от хрян с джинджифил, мед и лимон? Разтръсквайте шишето преди употреба, за да се смесят добре компонентите. За възрастни и деца над 12 години се препоръчват по 1 с.л. два пъти дневно на гладно. Най-добре е първата доза да се приеме сутрин, а следващата – следобеда. Половин час след това не бива да се яде. Деца между 6 и 12 могат да приемат сока веднъж на ден, а мъници между 2 и 6 години – два пъти по 1 ч.л. Терапията с продукта се извършва ежедневно в продължение на три седмици, след което се правят 7 дни почивка и се повтаря втори път. Следва да се почива два месеца и може да се направи втори тур при необходимост.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Домашна медицина с черен пипер

Черен пипер лекува гърло, отпушва носа и се грижи за дихателните пътища. Можете да го използвате и като разкрасителна съставка.   виж още »

Как се отслабва с мед?

Медът е богат на лесноразградима енергия, витамини и микроелементи. Той е най-полезният букет за тялото.   виж още »

Как и за какво да използваме джинджифила

Вълшебният корен лекува ставите и спира всякакъв вид гадения. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта