Регистрация

Как се отслабва с мед?

02 Aug 2018   /   nina123   /   Видяна: 1708
Как се отслабва с мед?

Медът е богат на лесноразградима енергия, витамини и микроелементи. Той е най-полезният букет за тялото.

 

Да се хапва нещо сладко и същевременно да се отслабва – това е мечта на множество желаещи да свалят излишните килца, а се оказва, че блянът си има реализация. В лицето на меда едновременно намираме вкусното и полезното. Той е един от най-мощните палачи на мазнините, като в допълнение зарежда тялото витамини и микроелементи и е способен почти изцяло да запълни дефицитите от непълноценното хранене. Въобще – вкусният пчелен продукт е правилното решение за здраве и красота.

 

В 100 г мед се съдържат около 330 калории, като близо 80% от тях идват от въглехидрати. Затова скептиците на „медените диети“ обявяват продукта за „особен вид захар“ и го заклеймяват като поддръжник на тънката талия. Истината обаче е, че в апетитния пчелен продукт се съдържат киселини, които директно атакуват мастните депа и много трудно могат да бъдат постигнати в лабораторни условия. Плюс това захартите в меда са няколко вида – главно глюкоза, фруктоза и захароза, но и сложни ди- и тризахариди. Всички те бързо се преобразуват в енергия и не се задържат под формата на килограми и обиколки. Освен това повличат със себе си нечистотиите от организма и по този начин детоксикират тялото.

 

Защо е полезен медът? Освен, че се разгражда изключително бързо, дава енергия, тонизира и детоксикира, той съдържа някои от най-важните микроелементи. Богат е на калий, калций, сяра, магнезий, фосфор и натрий. Съдържа над 20 изключително важни и трудно намираеми в останалите храни аминокиселини сред които лизин, глутаминова киселина, тирозин, глицерин. В състава му влизат витамините А, В1, В2, В3, В6, С, К и РР, както и различни ензими, изграждащи състава на кръвта и тъканите. Затова редовното хапване на мед се грижи за общото здраве, сърдечно-съдовата система, мозъчната дейност, костната здравина и еластичността на сухожилията, красотата на кожата и косата.

 

Сутрешна диета с мед. Това е вид прочистване и регулиране на стомаха при което 1 с.л. мед се разтваря в 4 с.л. топла вода и се доливат 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Щом изпиете тази магия на гладно, стомахът се събужда, прочиства се и тялото се настройва за активност, преливащо от витамини и сила. Ако вечерта сте прекалили с алкохола или храната, веднага ще усетите, че тежестта и дискомфотът изчезват. Не яжте в следващите 15 минути, през които тялото активно ще топи мазнини и ще изхвърля токсини през порите. Защото киселините в меда, съчетани с киселината в лимона още по-силно атакуват мастните депа. Топлата вода с мед пък регулира стомашната дейност. Ако страдате от нередовно изхождане, проблемът ще отшуми след третия ден и тялото ви ще ви води към тоалетната по часовник.

 

Лъжица мед преди лягане. Този режим има два основни плюса – подобрява качеството на съня и гори мазнини докато спите. По-спокойният сън идва от взаимоотношенията на „течното хранително злато“ с хормоните, отговарящи за спокойствието, щастието и заспиването. Освен това ензимите в него спомагат храносмилането и няма да изпитвате тежест, ако сте прекалили с храната на вечеря.

 

Колко мед може да се яде на ден? Мнозина задават този въпрос, когато открият полезен и сладък заместител на любимите десерти. Медът тежи средно 1,5 пъти повече от водата, което означава, че 100 мл мед са около 150 грама. Това количество е твърде много дори и за здрав индивид, но ако нямате проблеми със стомаха и кръвната захар, можете спокойно да хапвате до 3-4 с.л. мед всеки ден или около 50 грама. Ако ви се вижда малко, опитайте да ги изядете на един път – тогава ще разберете, че количеството си е доста за концентрираната сладост на продукта. Можете да го добавяте вместо захар в кафето, чая и домашните сладкиши. Така ще ги направите по-полезни. Но помнете, че при нагряване над 50 градуса медът губи здравословните си качества.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Любопитни факти за меда и пчелите

В Деня на Прокопий Пчелар разгадаваме тайни на кошера и меда.   виж още »

Сироп чудо за цялото тяло от хрян и джинджифил

Българската народна медицина представя сироп за здраве и сила със сок от корени, мед и лимон.   виж още »

Какво се случва, ако ям мед всеки ден?

Какви облаги за тялото носи ежедневното хапване на мед на гладно?   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта