Регистрация

Седемте най-високоалкохолни бири в света

23 May 2017   /   nina123   /   Видяна: 3149
Седемте най-високоалкохолни бири в света

Седем бири, които ще ви натежат повече от бутилка водка.

Бирата е лятно, разхлаждащо, нискоалкохолно питие. Поне като такава сме свикнали да я приемаме. Оказва се обаче, че има бири „скоросмъртници“, пред които чаша водка или ракия изглежда като бозичка в сладкарница. Каналът „7-те НАЙ“ прави класация на най-тежките бири в света и показва колко сила може да има в уж нискоалкохолната напитка.

7. Седмата позиция е за немската Schorschbrau Schorschbock. По разбираеми причини отказваме да напишем името й на киркилица. Това е кехлибарена течност с вкус на кайсиево бренди и умерена газировка. Въпреки че се води бира, тя пари на езика и гърлото все едно се сръбва ракийка. И нищо чудно – в 100 мл от напитката има 43% алкохол.

6. Koelschip Obilix опиянява със своите 45% алкохол и заема шестатата позиция в класацията. Авторите на чарта я описват като „сладко шери за корави баби“, защото вкусът й напомня на сироп за кашлица. Дано на някой не му хрумне да лекува внучето си с острата отвара.

5. BrewDog The End Of History е 50%-ово пиво, бутилирано в препарирани убити на пътя животни. Чувството да пиеш уста в уста със сгазено животно не е за всеки. Особено докато чифт изстрадали очи се взират от няколко сантиметра в твоите. Тази бира изисква силна психика, но и солиден месечен доход, защото бутилка от нея струва $ 780. Идеята е човек да се замисли, преди да седне зад волана след употреба на алкохол.

4. Schorschbrau Schorschbock – връщаме се на бирата от 7-ма позиция, но този път с цели 57% алкохол. Ако случайно сте обърнали една от кайсиевите варианти и още сте с разсъдъка си, то може да ви хрумне, че е ред на нещо по-тежичко. Тук лаическите пиячи са склонни да обявят напитката за карамелено уиски с газировка. Е, може леко да дразни гърлото, но пък при издишване прочиства синусите.

3. Koelschip Start The Future – тук бъдещето започва от умопомрачителните 60%. Сладкото шери за баби от 6-то място преминава в скоросмъртник за дядовци, но все пак за всеки в семейството трябва да има по нещо. Мнозина описват вкуса на това пиво с една дума – „гаден“, въпреки че дегустаторите са склонни да ценят послесловния аромат. Други просто я ползват за промивка на рани.

2. Brewmeister Armageddon – след бутилка от тази 65%-ова малцована отвара човек наистина усеща края на света. Видът й наподобява моторно масло, а успелите да изпият халба от нея приличат на бучка хранително масло, сложена върху горещ ламаринен покрив. Препоръчва се тази бира да бъде дегустирана, а не пита за удоволствие.

1. Brewmeister Snake Venom – тази змийска отрова трепе с зашеметяващите 67,5% алкохол. Обявена за най-високоалкохолната бира в света, шотландската първескиня в класацията определно заблуждава, че е уиски. Пък и изсиква особена издръжливост, за да бъде изпита на един път бутилка от 330 мл. Гърлото се превръща във вулкан, а краката – в желе, категорични са падналите в неравностойната битка със Снейк Венъм.

Ако сте се престтрашили да си отворите някоя от тези бири или просто сте си взели любимото пиво в наличност от хладилника, ние от kulinarno.bg ви предлагаме стотици РЕЦЕПТИ ЗА БИРЕНИ МЕЗЕТА!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Учени от БАН обявиха бирата за полезна

Умерената консумация на пиво подпомага метаболизма и разграждането на мазнините в тялото, предпазва от рак и извайва фигурата. виж още »

Комарите предпочитат любителите на бира

Кърмачките, хората с кръвна група 0 и наднормено тегло са любимото меню на кръвосмучещите насекоми. виж още »

Вкус и цвят на българската бира

В бирата родно производство няма изкуствени съставки и консерванти, обяснява биропроизводителят и експерт по пивото Атанас Атанасов. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта