Регистрация

Комарите предпочитат любителите на бира

17 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 3705
Комарите предпочитат любителите на бира

Кърмачките, хората с кръвна група 0 и наднормено тегло са любимото меню на кръвосмучещите насекоми.

Сензационно лято откритие направи екип от учени, цитирани на страниците на Вашингтон таймс от 16.07.2013 г. Изследователите, впрегнали сили, за да потърсят кое е най-предпочитаното меню за комарите, установиха, че това са пиячите на бира. Или иначе казано, потвърдиха, че всяка вечер в българските паркове и градинки се разхождат крехки компании от сочни деликатеси, които с течение на вечерта подсилват своята сладост.

Извън рамките на шегата – любителите на пиво отделят пот, богата на етанол, която е правопорционално на изпитото количество наситена с привлекателната за комарите миризма. Оказва се, че с всяка следваща бира, ставаме все по-апетитни за жижащите „вампири“.

В менюто си те предпочитат също хора с кръвна група 0, като е установено, че ги нападат два пъти повече, отколкото тези с А. Друг техен кулинарен фаворит са дебеланковците и въобще хората с наднормено тегло. Поради нарушения си метаболизъм те отделят по-голямо количество въглероден диоксид, чиято концентрация комарите надушват от над 50 метра.

Доказано е, че жените – кърмачки са два пъти по-често атакувани от кръвосмучещите гадинки в сравнение с представителките на нежния пол, които нямат мляко. Това се дължи на отделяната млечна киселина, която предизвиква неудържим апетит в комарите.

На „печелившите“ – честито, а останалите, които не попадат в рисковите групи, все пак да не забравят, че комарите се хранят с кръв, независимо какъв е източникът. Никой не е застрахован от ухапване!

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Откриха бира на 13 000 години

Праисторическо пиво свидетелства, че направата на бира е била известна хилядолетия преди Христа.   виж още »

Седемте най-високоалкохолни бири в света

Седем бири, които ще ви натежат повече от бутилка водка. виж още »

Защо да не игнорираме бирата през зимата

10 полезни въздействия на пивото върху човешкия организъм и защо имаме право да си позволяваме по чаша бира на ден. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта