Регистрация

Ръчно направена машина за шишчета от пластмасова бутилка

07 Oct 2021   /   nina123   /   Видяна: 1658
Ръчно направена машина за шишчета от пластмасова бутилка

Изработка на машинка за оформяне на кебапчета и шишчета от шише с тръба.

 

Кебапчетата и шишчетата са любимо народно месно ястие, което хората с удоволствие си хапват на барбекю в топлите летни дни и у дома пред екрана, когато захладнее. Подходящи за обяд и вечеря, мезе с другари или бързо прихапване в натоварения делник, тези български специалитети от кайма се превръщат в мода навред из света. А нечий проницателен гений дори измислил как да се направи домашна машина за кебапчета и шишчета, като влязат в употреба и използваните пластмасови бутилки от напитки, превръщащи се във все по-голям проблем като отпадък на модерните общества.

Какво представлява домашната машина за кебапчета? Това е фиксатор, в който се вкарва каймата и излиза на перфектно оформени фитили в желаната дължина. Нужна е и буталка, която да създава тяга, за да се придвижва мляното месо. За тази цел на помощ идват кенчетата от бира и газирани напитки. Майсторите на уреда обясняват, че понякога не е много прецизен, но все пак успява да помогне в кухнята пък и да зарадва зяпачите със способностите си.

Какви консумативи трябват, за да се направи домашна машина за кебапчета? За начало трябва да се сдобиете с четири предмета – Г-образна тръба за вода от познатите преходници за тръби, пластмасова бутилка, макетно ножче и пълно кенче с напитка. Празните кенчета не вършат работа, защото при указване на натиск, те се деформират и не избутват така равномерно плънката. Затова премерете размера на шишето и  на кена – трябва да са еднакви. Експериментаторите открили, че с идеално съвпадение са бутилките от Пепси и кеновете Кока-кола от 330 мл. Можете още да се запасите със запалка, пистолет с топъл силикон и малка машина за дупчене. Но те са необходими, само ако искате да превърнете машината за кебапчета в подходящ уред и за правенето на шишчета.

Как се прави домашна машина за кебапчета. Отрежете с макетния нож през половината или малко под половината, където обикновено е по-широка, пластмасовата бутилка. Запазете си горната част с гърлото. На него монтирайте накрайника за тръби на мястото на капачката. Повечето накрайници дори улесняват, защото имат винт. Ако обаче винтът не пасва точно, можете със запалка да нагреете, за да се срастнат по-добре шишето и тръбата. Премерете кенчето или друг твърд предмет, който ще използвате за бутане – трябва да успява да влиза в шишето без да остава прекалено голям луфт. След това напълнете бутилката със смес за кебапчета и с помощта на кена натискайте докато каймата излиза през тръбата. Прекъснете кебапчето на дължината, която го желаете и действайте така, докато направите всички кебапи. С едната ръка дръжте за завоя на тръбата и натискайте конструкцията към кена, а с другата – поемайте готовите кебапчета.

Домашно направена машина за шишчета. Ако пък искате кебапчетата да излизат на клечка, то пробийте тръбата преди да я монтирате за бутилката от задната страна, така че дупката да съвпада с центъра на отвора, през който излиза смляното месо. След това монтирайте всичко, както вече описахме. Слагайте клечката от пробитата дупка към отвора, като през това време натискате надолу, за да се разпредели кайма върху клечката. Оставяйте си разстояние в началото и края, за да можете да държите шишчето за дървото или метала. А после изпечете сглобените шишчета и се насладете сми или в компанията на любимите хора.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Опасни и безобидни игри със сол и лед

Комбинацията от лед и сол може да остави белези до живот или пък да се включи в магически трикове и изстудяването на напитки.   виж още »

Как се прави плуващ хладилник за напитки в басейна

Плуващ контейнер за храна позволява да хапвате и пийвате без да излизате от водата.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта