Регистрация

Как се прави плуващ хладилник за напитки в басейна

27 Aug 2021   /   nina123   /   Видяна: 1304
Как се прави плуващ хладилник за напитки в басейна

Плуващ контейнер за храна позволява да хапвате и пийвате без да излизате от водата.

 

Лятото вече си отива, но иновативно изобретение от сайта thekitch.com тепърва набира сила и яхва вълната на модата в басейна и на морето. Това е плуващ охладител за напитки, който може да се превърне в носещ се над водата контейнер за храна. Създателите се сетили за хитрата джаджа след като играли за пореден път на „камък, ножица, хартия“ кой да излезе от басейна, за да вземе по бира за компанията. Наистина, не е приятно постоянното разхождане до бара, а това изобретение ще ви го спести. В него можете да сложите и друга храна, която да се носи над водата, докато се наслаждавате на приятните плисъци и топлото слънце.

Какво представлява плуващият контейнер? Това е кутия за храна, която може да се напълни с лед, а страниците ѝ са застопорени с плувка тип „макарон“. Устройството не потъва, а се носи над водата и можете да прибегнете до пълнежа му, щом ви се припие нещо разхлаждащо или пък искате да си хапнете някоя вкусотийка.

Какво е нужно за направата на плуващ хладилник? Общото капиталовложение ще ви бъде под 10 лева. Купете си за начало един макарон за плуване, ако нямате изостанал в детската стая. Вземете си и кутия за храна с по-дебели ръбове. Остава да се снабдите с макетно ножче и лепило за пластмаса или топъл силикон (не е необходимо задължително да се залепва), ако случайно нямате у дома. Намерете си половин час време за направа.

Как се прави плуваща кутия за храна и напитки? Измерете страните на избраната от вас кутия или контейнер за храна. След това с макетния нож отрежете под ъгъл от макарона парчета с този размер. Отново с макетния нож направете надлъжни разрези през парчетата плувка все едно режете продълговата питка за сандвичи. Разрезите не бива да са докрай, ами просто до средата – сетете се за любимите препечени хлебчета с три салати и кашкавал, които правеха на тостера в училищната столова. След това нанижете парчетата макарон на страниците на кутията. Ако ви се струва несигурно, добавете малко лепило или топъл силикон за допълнително застопоряване. И… воала… вашият плуващ хладилник или контейнер за храни е готов.

Как се използва плуваща кутия за храна? Ако искате студени напитки и плодове, сипете лед в кутията и отгоре сложете насъщната бира, лимонада, вода, сладолед. Внимавайте да не прекалите с тежестта на кутията. Ако изстудените храни и питиета ще ви трябват определено по-късно, можете да сипете лед на дъното, да подредите стоките в кутията и отгоре да сложите още лед. Плувате в студена вода – тогава ледът няма да е необходим. А контейнера можете да използвате и като своеобразна плуваща масичка за чипсове, бисквити и други хрупотевици. Ето как няма да ви се налага да излизате от водата за хапване или да си кажете едно „наздраве“ с другарите.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Видове хладилни чанти и за какво се използват

Най-подходящите хладилни чанти според повода – практичният начин да запазите продукти свежи и добре изстудени.   виж още »

Хранене преди плаж за здрава кожата и добро храносмилане

Хранене преди лятната почивка – много течности, фибри, пробиотични бактерии и мастноразтворими витамини ще ви помогнат да запазите гладка кожа, виж още »

Ръчно направена машина за шишчета от пластмасова бутилка

Изработка на машинка за оформяне на кебапчета и шишчета от шише с тръба.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта