Регистрация

Преядеш ли като свинка, ето как да изгориш сланинка

03 Nov 2014   /   nina123   /   Видяна: 5204
Преядеш ли като свинка, ето как да изгориш сланинка

Изгори мазнините без тичане в парка или досадното препускане върху фитнес пътека с набор от лесни и забавни кардио упражнения, които се правят вкъщи.

Зимата идва, а с нея възможността да се тренира на открито намалява. Комбинирана с традиционните за сезона ястия ситуацията е особено деликатна за нашата фигура, на която в следващите месеци й предстоят занижени физически натоварвания и тирада от празници, съпътствани с хиляди калории, които ни е писано да погълнем. Така в средата на март, когато дните се затоплят, показателите на кантара ни стряскат и не разрешават да се сврем в дрехите от миналата година, а самочувствието рязко пада надолу.

Трябва ли да се чувстваме виновни, че сме се отпуснали като бели хора с храната по празниците? Трябва ли да позволяваме на качените от зимата килограми да помрачат пробуждащото се за нов живот слънце и трябва ли въобще в крайна сметка да разрешаваме на зимата да ни моделира в тези неривлекателни размери? Не - това, което трябва да направим е да изберем подходящата за себе си тренировъчна програма, с която да поддържаме тялото си в рамките на здравословното тегло, едновременно укрепвайки мускулатурата му и правейки го по-здраво и по-издръжливо.

Начинът, по който човек тренира е индивидуален и съобразен с личната му структура, спецификите на напълняване, предпочитанията за вид спорт, свободното време и куп възможности и ангажименти, които влизат в ежедневието му. Затова ние от kulinarno.bg избрахме за вас тренировъчна програма, която не натоварва нито джоба, нито изисква много време и специални уреди. Всеки знае, че кардио упражненията са онази незаменима част от тренировката, в която горим мазнините, но за тях трябва постоянство и време. Ето ви едни перфекто измислени кардио движения, с които ще можете вкъщи да гоните желания ефект - без ходене във фитнеса и без тичане на студеното време. Нужно ви е само пространство 1 метър на 1 метър, за да съберете в него ефективната, лесна и забавна за изпълнение трнировка, с която всяка зима ще можете да борите грозните следи от преяждането покрай празниците.

Програмата включва 9 упражнения, които можете да видите по-долу, с кратко описание за изпълнение към всяко.

1. Бягане на място с високо вдигнати колене. Правете го само една минута и ще усетите как потта тръгва през порите ви:

кардио бягане вкъщи

2. Странична упора с крака. И тук изпълнявайте движенията с равномерно умерено темпо в предължение на 60 секунди. Дръжте лактите разтворени встрани, за да имате по-добър баланс на тялото. Изумително, но ще усетите как и коремът работи при тази серия.

подскоци от лицева упора за отслабване

3. Жабешките подскоци също са ефективни. Правете ги по една минута.

трениране и разтягане на крака и тяло

4. Подскоци на един крак. Тук вече ще трабва да си отделите две минути, за да тренирате първо с единия, а после и с другия крак. Хайде да видим кой има проблеми с координацията :) . Не се притеснявайте, ако при първата смяна на краката се получат обърквания. На всеки се случва. С времето ще свикнете да го правите както трябва без да се замисляте.

кардио тренировка вкъщи с подскоци

5. Подскоци с разтваряне на ръце и крака в страни. Някои ги помнят от часовете по физическо възпитание в училище. Правете ги 60 секунди.

подскачане с разтваряне на ръце и крака

6. Упражнението "кънкьор". Това движение наподобява каране на ски или кънки. Повтаряйте го в продължение на минута.

упражнения по каране на ски

7. Скачане на въже, но без въже. Просто си го представяйте. Така няма шанс да се оплетете или спънете.

тренировка за отслабване със скачане на въже

8. Прескачане на бариера с крака от лицева упора. Само за 60 секунди ще усетите промяната от стягане на мускулите и забързване на сърдечния ритъм.

странични подскоци от лицева упора

9. За завършване на тренировката се прави успокояващо разтягане с по-лек интензитет на движенията. Така пулсът ви бавно ще влезе в норми.

разтягане за финал на кардио тренировка

Ако проявите постоянство и отделяте по 10 минути всеки ден за тази изтущителна, но лесна и приятна тренировка мазнините в тялото ви ще се редуцират, а околните също ще отчетат резултатите. За онези от вас, които са свикнали да подлагат тялото си на драстично по-голямо натоварване, можете да удвоите времетраенето на всяко от упражненията. Нека също всички се чувстват предупредени, че усетят ли замайване или прилошаване, това не е нормално състояние и правенето на упражнения трябва да спре моментално. Гореописаните серии не се препоръчват за хора със сърдечни проблеми без предварителна лекарска консултация.

На всички ентусиасти екипът на kulinarno.bg пожелава приятно отслабване!




ПОДОБНИ СТАТИИ

Трикове за плосък корем на плажа

Пет минути упражнения на ден и лека диета превръщат биреното коремче в плоско очарование. виж още »

Проф. Байкова за храните и алкохола в Новогодишната нощ

Пийте концентрат с вода за разредител и степенувайте храните по тежест, за да не ви боли глава и стомах в първия ден от Новата година. виж още »

Румяна Илиева: С правилен режим всеки отслабва за 3 месеца

90 дни ни стигат, за да променим тялото и фигурата си за цял живот. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта