Регистрация

Робот – сервитьор радва с нежен глас и изтънчени обноски

30 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 2535
Робот – сервитьор радва с нежен глас и изтънчени обноски

Френското изобретение носи блюда с голяма скорост, кореспондира с клиентите и говори на два езика.

Преди седмица kulinarno.bg ви информира за три японски изобретения – робот, който прави пица, изкуствен интелект, готвещ по 10 000 рецепти за салати и машина-човек, която бере ягоди нощем. Днес и французите се записаха в листата в „Айзимовата“ листа, като представиха своето изобретение – робот – сервитьор.

Машината е програмирана да разнася всякакви по форма блюда с уникално бърза скорост. Целта на създателите е да се замени човешкия труд в една апатична и монотонна атмосфера, в която изобретението ще се справя по-бързо и по-качествено от хората. Наименованият „Робот номер 1“ е най-сръчният и активен по рода си, като работата с него е улеснена до минимм, така че той ще може да взима поръчки дори и от 4-5-годишни деца. В неговата памет е заложена широка гама от действия, затова машината няма да се нуждае от препрограмиране при появата на нови видове дейности, с които ще трябва да се справя.

Металният умник работи на два езика – френски и английски, като при допир с човешко тяло по време на движението си, учтиво се извинява. За да пречи минимално на посетителите, мъникът е слаб и е висок едва 1,5 метра. Управлението му е чрез гласови команди, затова дори не е нужна употребата на дистанционни, каквито обаче има, ако някои от клиентите е глухоням или има затруднения с говора. Специалната му система за наблюдение, снабдена с множество сензори приравнява възможността му за сблъсък с хора или предмети почти до нула.

Освен всички гореизброени плюсове роботът е и с нисък разход на егерния. Той се захранва от 12-волтови батерии, които ще му стигнат за 10-часова интензивна работа. Предвид множеството хора за обслужване в големите ресторанти, изкуственият интелект е програмиран да носи тегло до 50 кг., което му позволява да обслужи всички едновременно.

Ако сте посетител на заведение, в което работи „Робот номер 1“, не си мислете, че някога ще ви забрави. Машината ще ви поздрави, ако отново изберете същия бар или ресторант, защото в него е вградена апаратура за разпознаване на лица и запомняне на физиономии. Добавката помага на мъника да изчисли сметката, дори ако клиент се премести на друга маса. Той също така запомня некоректните посетители и може да докладва за повторното им присъствие, ако се върнат. В него е вграден и безжичен интернет, чрез който поддържа конферентна връзка с кухнята.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

LG роботи помагат с пазаруването и сервират храна

Ново поколение изкуствен интелект се превръща в умна пазарска количка или отракан и дискретен сервитьор.   виж още »

3D принтер прави сладкиши

3D принтер създава шарени украси за торти и кейкове, прави курабийки и керамични съдове за тях. виж още »

Нинджи сервират блюда и плашат клиенти

Сервитьори поднасят ястия, спускайки се от тавана и взимат сметката след заплаха с нож. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта