Регистрация

Рибена диета смъква килограми, заздравява косата и кожата

28 Jun 2013   /   nina123   /   Видяна: 3036
Рибена диета смъква килограми, заздравява косата и кожата

Лека и вкусна 5-дневна диета се грижи за тялото отвътре и отвън.

Този хранителен режим е с родина Италия, но не включва типични местни риби, затова може да се прилага и от хора, които не живеят на Ботуша, но имат в близост магазин за морски деликатеси. Диетата не е строга, затова не очаквайте да смъкнете повече от 3 кг; тя е по-скоро за обогатяване на организма с омега мастни киселини, които изглаждат кожата, заздравяват косата, предпазват от заболявания на очите, костите, черния дроб, стомаха и активизират мозъчната дейност. Диетолози препоръчват да се поставяте профилактично на този режим веднъж на всеки 6 седмици, за да си подсигорите здраве, тонус и добра визия за години наред.

Забележка: За да е успешна диетата не трябва да консумирате никакво мляко и млечни продукти, сол, бяла захар, както и хляб и тестени изделия.

Ден 1: За закуска изяжте един портокал или праскова с чаша кафе или чай без захар. За обяд 200 г печено филе от сьомга с 200 г задушени или варени зеленчуци. За вечеря си направете салата от 300 г маруля, 100 г скариди, ½ краставица, лимонов сок и зехтин. Преди лягане хапнете плод или изпийте чаша неподсладен чай.

Ден 2: Закусете с две сварени яйца и неподсладена напитка по избор. За обяд изяжте 250 г скумрия на скара или на тиган. За вечеря си направете зелена салата с риба тон от консерва. Преди лягане хапнете половин лимон с лъжичка мед.

Ден 3: За закуска изпийте 250-500 мл топъл зелен чай с 1 с.л. мед. Обядвайте 1 домат с 1 консерва (250 г с течността) миди. За вечеря си опечете 250 г филе от бяла риба и си го поднесете с ½ лимон, ½ краставица и листа маруля.

Ден 4: Не закусвайте, но пийте много вода. За обяд изяжте 200 г филе от сьомга с варени или сурови зеленчуци от изброените – лапад, броколи, карфиол. За вечеря си опечете на тиган 6 скариди и си ги сервирайте с гарнитура общо 200 г от варен грах, царевица, целина и аспержи (можете да пропуснете някое от изброените или да предпочетете само едно от тях). Днес е денят само с 2 яденета.

Ден 5: За закуска си сварете 2 яйца. На обяд хапнете 350 г ризото с морски дарове. Вечеряйте с 350 г печено филе от бяла риба, лимон и няколко листа зелена салата. Преди лягане хапнете малко лимон или грейпфрут. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Риба, зеле и авокадо за младост и хубост

Храни богати на колаген правят кожата свежа и спират стареенето.   виж още »

Зимна диета Тонус за красота, сила и енергия

6-дневна диета зарежда тялото с витамини и минерали, смъква излишни килограми и носи добро настроение.   виж още »

Едноседмична диета за изглаждане на кожата

Плодове, зеленчуци, риба, чисто месо и киноа почистват кожата само за седмица.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта