Салата с риба тон
Лесно | Порции 1-2
| Видяна: 3146
Вкусна класическа салата с риба тон.
Необходими продукти:
- 1 консерва риба тон (за предпочитане в собствен сос)
- щипка лук на прах
- щипка чеснова сол
- смлян пипер (4 завъртания на мелничката)
- 2 щипки микс от сушени подправки (мащерка, риган, градински чай, розмарин и босилек)
- 1 с.л. майонеза (можете да замените с 1 ч.л. дижонска горчица, разбита в 1 с.л. зехтин Еxtra virgin)
- 1 с.л. сладка зеленчукова туршия (или едро нарязани каперси)
- 2 с.л. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Отцедете рибата от консервата, но и да остане малко вода, не е проблем.
2. Сложете я в купа.
3. Прибавете останалите необходими продукти.
4. Разбъркайте внимателно, като се опитате да запазите част от по-едрите парчета риба цели.
5. Поднесете върху препечен хляб или върху голям лист маруля.
6. Преди сервиране е хубаво салатата да престои на хладно около 15 мин.
Най-важните съставки
босилек, градински чай, каперси, лук на прах, майонеза, мащерка, пармезан, риба тон, риган, розмарин, черен пипер, чеснова сол
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ