Регистрация

Sweet Dreams торта с ягоди и шоколад за женското здраве и щастие

18 Jun 2021   /   nina123   /   Видяна: 2816
Sweet Dreams торта с ягоди и шоколад за женското здраве и щастие

Ягодите имат силен позитивен ефект върху женския организъм, а комбинирани с шоколад, създават щастие, спокойствие и невероятна наслада.

 

Комбинацията от ягоди и шоколад е символ на страст и романтика, а видът на десерт с тези два продукта не може да остави човек безразличен към сладкото изкушение. Не е тайна, че както ягодите, така и висококачественият шоколад са богати на витамини и минерали, съдържат фитонутриенти, укрепващи здравето, имунната система, ума, като същевременно се грижат за външната красота и младата визия. Ето защо женският мозък трудно им устоява.

За какво са полезни ягодите? Нови независими проучвания на американски, израелски и немски изследователи сочат ягодата като уникален плод за превенция от рак на матката и на млечните жлези. Отдавна се знае, че ягодата е сред най-богатите плодове на витамин С – мощен подобрител на имунитета. Малките червени плодчета съдържат фибри, витамини от групата В (сред които и ценната фолиева киселина), флавоноиди и антиоксиданти. Те са силен природен продукт срещу стареене, а естествените им дезинфекциращи свойства изглаждат кожата, премахват акне, комедони и подпомагат заздравяването на стари рани и вътрешни инфекции. Наситени с калий и магнезий, те се грижат за регулирането на теглото, за здравината на мускулите, нервната система и еластичността на стените на клетките и кръвоносните съдове. Ето защо шепа ягоди в сезона на тези плодове е идеалното решение за укрепване на общото здраве, поддържане на доброто настроение, разкрасяване и превенция от коварни женски болести.

За какво е полезен шоколадът? Ако говорим за истински шоколад, съдържащ над 50% висококачествено какао в себе си, то споменаваме поредното сладко лекарство, с което природата ни е дарила. Доказано е, че само 30 г истински шоколад на ден намалява с 25% риска от инфаркт, инсулт и тромбоза, защото действа кръворазширяващо и подобрява еластичността на кръвоносните съдове. Ако се хапва на гладно какаовото изкушение има три много благодатни въздействия. На първо място кофеинът активизира тялото и ума, затова две блокчета шоколад могат да замесят чаша кафе. Следва да похвалим любимия на множество жени десерт с диетичните и засищащите му свойства. Същото количество убива глада, а когато става въпрос за тъмен вариант, той е беден на захари и мазнини, но съдържа влакнини, които спомагат храносмилането и отслабването. Не на последно място трябва да се споменат и флавоноидите в шоколада – антиоксиданти с антистрес и подмладяващо действие, които прочистват тялото. Доказано е още, че яденето на шоколад предизвиква отделянето на ендорфин – хормонът на щастието. Ето защо някои дами прибягват към десета когато са под стрес или тъжни.

Торта с шоколад и ягоди, маскарпоне и дулсе де лечеТорта с шоколад и ягоди от Сладки Mечти. Този сладкиш е създаден от Sweet Dreams с много вещина и особена грижа за женското здраве и щастие. Здравословните и вкусови качества на ягодите и шоколада се комбинират с изкусителните карамелени добавки в нежен крем маскарпоне, сгушен между ефирни шоколадови блатове. Хрупкав шоколадов чипс с крокант, атрактивни шоко пурички с нежен какаов крем, хрустящи шоколадови топченца – всичко това е идеалният завършек, който радва окото и блазни сетивата. А за да е настина полезно, Sweet Dremas залага на висококачествен белгийски шоколад и истинско италианско маскарпоне. Желаете добавка от листенца мента – няма проблем да се обогати с още аромати и  свежест. Искате украса, подходяща за деца – Сладки Мечти ще превърне бутиковата торта в шарен празник за малки и подрастващи.

Зарадвайте любимата жена, поглезете скъпа приятелка, майка, сестра, дъщеря или самите себе си за празник или без повод с Шоколадова торта с ягоди, карамелено кондензирано мляко и маскарпоне от Sweet Dreams, направена с майсторство и украсена с вкус според изискванията ви. Можете да поръчате луксозния сладкиш в желан от вас размер и вид на тел. 0888 36 11 08 или на фейсбук страницата на Сладки Mечти.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Първа пролет с детоксикация, отслабване, усмивка и Сладки мечти

Промяна в хранителния режим, сезонно прочистване, отдих на открито и шарени храни витализират тялото през пролетта.   виж още »

Какво хапват по света на Първия учебен ден и Sweet Dremas български бисквити за училище

Почерпка за учителите на първия учебен ден, комплимент към директора и множество хрупкави детски усмивки с бисквитите на Сладки мечти.   виж още »

Как се прави огледална глазура за сладкиши в крак с модата и Sweet Dreams?

Домашна огледална глазура за торти и кексове и изкушение с малини, карамел и шоколад, скрито под нея.   виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous05-07-2021
Благодаря за интересната статия. Много полезно!

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта