Регистрация

Притча защо чуждата жена е по-сладка

15 Mar 2022   /   nina123   /   Видяна: 1166
Притча защо чуждата жена е по-сладка

Разказ за жените, техните мъже и бучките захар.

 

Английско проучване преди близо половин век доказва, че 9 от всеки 10 задомени мъже смятат поне една чужда жена за по-сладка от своята. Публикацията на резултатите от допитването предизвика вълна от възмущение сред нежния пол на Острова, а множество дами се изпълниха с гняв и ревност. За вдъхване на спокойствие в женското царство се появи притча от неизвестен автор, която разказва несъществуваща библейска история. Кратката поучителна приказка убеждава, че чуждата жена изглежда по-сладка на 9 от 10 мъже заради подозрения за допълнително изядена бучка захар. Прочетете и се порадвайте на притчата.

Когато Бог създавал света и живите твари в него, приключил работата си с направата на 10 мъже. На тях той раздал занаятите – животновъдство, коване, обработване на земя, дърводелство…  на всеки различно, за да могат хората с труда си да си помагат един на друг и да развиват себе си. Мъжете изучили занаятите, станали добри в тях и животът им потръгнал в работа и усърдие. Но един ден се явили пред Бог.

- Боже, всичко си имаме на този свят, живеем охолно и лишени от проблеми, ала ни е скучно. Нямаме с кого да споделим постигнатото, до кого да си легнем след дългия и изморителен ден, кого да накараме да се гордее с нас. Трябва ни спътник в живота.

Помислил Бог, помислил и създал 10 еднакви жени. Дал по една на всеки мъж, за да не е самотен. След време дошъл при хората с купа, в която имало 11 бучки захар. Повикал мъжете при себе си, пък им рекъл: - Дайте по една бучка захар на жена си, за да стане тя по-сладка и животът с нея също да е сладък.

Всеки от мъжете взел по бучка захар и дал на жена си, но когато погледнали купата, открили, че е празна. Оттогава 9 от всеки 10 мъже смятат, че чуждата жена е по-сладка, защото е изяла с една бука захар повече. Само 1 от 10 мъже знае, че всички жени са еднакво сладки, защото последната бучка захар е изял самият той.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Притча за жената, хляба и добротата

Злото, което правиш, остава с теб. Доброто – ти се връща!   виж още »

Поучителен разказ: Кой от тримата старци ще нахраниш?

Избери на Богатството, Щастието или Любовта да протегнеш ръка.   виж още »

Народна притча за тайната на дълголетието и динята.

Как една диня може да се превърне в символ на семейното щастие и дълголетие? Поучителен местен разказ от село Орешец – Видинско.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта