Регистрация

От пиянски глад се дебелее много

24 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 3976
От пиянски глад се дебелее много

Преяждането след запой качва до 2 килограма на тялото.

Алкохолът – неговата слава е всеизвестна, за него песни се пеят, от него деца се раждат и хора мрат, а древни времена до наши дни той е верен спътник на приятна компания, на вкусна храна, на сватби, кръщенета и погребения – той е там където има силни емоции, за да ги държи будни, там, където емоциите са по-слаби – за да ги подсили. Но след употребата му идва неговата сянка – махмурлукът, който не е така забавен, приятен, весел и вкусен, а просто доказва, че за всяко удоволствие човек си плаща.

Нашата тема е за последствията от махмурлука, затова се отдалечаваме още крачка от консумацията на алкохол. Наред с натрапчивата жажда от обезводняването на организма, се появява и глад, който се дължи на понижените нива на кръвна захар. Апетитът е неистов, желанието да се прибере в устата нещо нездравословно и тежко е тъй силно, че надделява над честите позиви за повръщане и тогава човек наказва тялото по ужасен начин.

Експерти от Лондон, решили да изследват вредите от алкохола върху тялото се спират обстойно на махмурлука и по-точно на глада след него, за да заключат, че само едно качествено напиване на седмица опропастява всички диети и старания през останалите дни. Те изследват 10 000 мъже и жени със средна и леко завишена физическа активност, с правилен и здравословен начин на хранене, които обаче празнуват „Свети петък“ или „Света събота“ подобаващо с чашка в ръка и не се свенят да прекалят с количествата на концентратите.

Сутринта при повечето е сходна – будят се апатични със силна жажда и огромен глад. И след като бутилката с вода бъде пресушена, идва ред на храната. Всеки от тях признава, че въпреки спазваната диета и спортните дейности в името на елегантната фигура и стегнатото тяло, първата храна, към посяга е доста нездравословна. Най-често това е пица, сандвич, пакетче чипс или домашно приготвени пържени яйца с пържени наденички и няколко филийки хляб, често придружени от вреден и висококалоричен сос. А после следва и нещо сладко за десерт.

Учените изчисляват, че средната хранителна стойност на яденето след махмурлук е около 5 000 калории или над двойно допустимата доза за целия ден. Така тялото шокиращо получава огромен запас от енергия, а намалената активност от натежалата глава и световъртежа не оставя шанс калориите да бъдат изразходени. съответно те се залепят върху тялото и на другия ден е възможно кантара да скочи с до два килограма нагоре.

Съветът на експертите е да не се прекалява прекомерно с алкохола, а ако се случи, колкото и трудно да е, човек да се постарае да хапне нещо малко, което леко да го засити и да положи усилия да не се натъпква според моментните си нужди, за които после цяла седмица ще съжалява. Проучването показва, че дори и хора, които не се хранят особено здравословно, нито тренират, имат шанс да поддържат по-спортна фигура, като не посягат към чашката. Нека всеки се замисли по този въпрос, преди да вдигне поредния тост. 

Ако все пак искате да обърнете една чашка за адета - ето нашите предложения за АЛКОХОЛНИ КОКТЕЙЛИ!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Принципи за качествено отслабване на д-р Хайман

Отслабване с Пеганска диета без глад, която спазва шест основни правила.   виж още »

Мъжете трябва да пият с компании по заведения

Психическото здраве и стабилност на мъжа ще се опазят по-добре, ако веднъж седмично излиза с приятели на по чашка. виж още »

Калорийна стойност на видовете алкохол и защо пиенето пречи на диетата

Мит е, че алкохолът е суперкалоричен, но е факт, че спира горенето на мазнини и убива полезните вещества в организма. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта