Регистрация

Пости по канадски – кафе и бира до откат

31 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 3031
Пости по канадски – кафе и бира до откат

Ексцентричен канадец пости на кафе, вода и бира и се радва на широка популярност.

Още в началото на католическия пост тази година (5 март 2014 г.) канадският гражданин Крис Шрайър заяви, че тази година ще спазва особен вид пости, които ще са изцяло на течности. Близки и приятели не бяха въодушевени от идеята, защото си помислиха, че мъжът ще пие плодови сокове, вода, познатия у нас айран и газирани безалкохолни напитки.

Диетата на Шрайър се оказа далеч по-забавна. Той избрал да прекара дните между 5 март и 19 април, когато са католическите великденски пости, само на кафе, бира и вода. По неговите думи диетата му е изчислена така, че да е богоугодна, да съдържа любимата му напитка – бирата, да му доставя нужните за нормален живот 2000 калории на ден и да му позволява да се разсъни и да поддържа буден дух – чрез кафето.

И докато някои от познатите му скочили с твърдението, че ще стане алкохолик или няма да изтрезнее през великите дни, оказало се точно обратното. Няколкото бири на ден не влияели на мъжа по особен начин, тъй като в дните извън пости той си пийвал и твърд алкохол. Близки на семейството обясняват, че Крис трудно се напива и винаги успява да пази позиция, независимо колко е погълнал, а 3-4 бири на ден за него са доста малко количество предвид традиционните му навици.

Освен това кафето наистина успявало да го ободри и активността му видимо се повишила. От много деен човек, той се превърнал в изключително активен мъж, който успявал да се справи със задълженията си, плюс да поеме тези на колегите си. Настроението му драстично се покачвало с всеки изминал ден, а околните били възхитени от ефекта на нестандартните пости.

Изследване на здравните показатели на мъжа установило, че наред с водата хранителният режим е успял да прочисти така добре тялото му само за три седмици, че дори показателите на кръвното налягане и черния дроб са се подобрили. Освен това бирата наситила тялото му с витамини от В-групата, а кафето действало антиоксидантно.

Съпругата на Крис единствено се притеснявала, когато се събирали всички на трапезата, защото тя и децата не постели, а си похапвали стабилно разнообразна храна пред погледа на бащата. Жената споделя, че изпитва съжаление като вижда доста отслабналия си съпруг да преглъща пред вкусните блюда, но се възхищава на ината му да не посегне към някоя чиния въпреки явния глад, който изпитва.

В социалните мрежи Крис Шрайър се превърна в емблема на тазгодишните модерни пости, като разкри един нов, забавен и ефикасен начин за провеждането им. Мнозина обещават, че догодина ще се включат и те в постите в подкрепа на създателя на хранителния режим с бира, кафе и вода.

А ето и рецепти, с които да спазвате постите.

ПОДОБНИ СТАТИИ

1000 лв. глоба, ако ядеш рибки от аквариум

Британец изяжда жива риба от аквариума си – чака го съдебно наказание. виж още »

От днес започваме подготовката за Великденския пост – най-дълъг в Християнството

Тази седмица може да се ядат млечни продукти и яйца до неделя, когато е Сирни Заговезни. виж още »

Кулинарни трикове и хитринки за постни ястия и продукти

Научете как лесно се мият гъби, какъв е правилния подход към варивата и може ли картофената салата да остане свежа и на другия ден. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта