Регистрация

Полезната страна на телешките хамбургери

10 Aug 2016   /   nina123   /   Видяна: 7422
Полезната страна на телешките хамбургери

Бургерът с телешко бори махмурлука и дарява на тялото сила и енергия.

Защо хамбургерът не е враг на тялото? В кои моменти можем да си позволим да хапнем бургери, без да се притесняваме за фигурата си? Как телешкото кюфте между две филийки хляб може да се превърне в наш изцелител? Откъде идва идеята за бургера? Кой и как измисля сандвича? Как правилно се държи и яде хамбургер и още много интересни факти за този вид бърза храна „сервират“ от кухнята на култовото столично заведение за вкусна храна и тежка музика Рок ит.

За титлата Създател на най-известния сандвич се води „ожесточена“ борба, но въпреки споровете, се  приема, че емигрантите са тези, които  пренасят идеята за бургера в САЩ. През 1900-та година, датчанинът Луи Лесинг започва да предлага телешко кюфте между две филии хляб в своето заведение за бързо хранене и така се появяват бургерите в първобитната си форма. Комбинацията между мръвката и хляба е табу в принципите на разделното хранене, но щом става дума за стабилно засищане, трябва да се противопоставим на „разделните“ закони. Така хамбургерите започват да придобиват известност в щатите, а скоро и по целия свят, превръщайки се в бърза за приготвяне и силно засищаща за продължително време храна. (Още интересни факти за „раждането“ на сандвича.

Неустоимият вид и вкус на бургера, пъхнат между две хлебчета и обогатен на вкус с добавката на сосове и зеленчуци често ни кара да му се нахвърлим неистово. Но изяждането му може да се превърне в приключение, по време на което пълнежът на вкусното основно се разпада и цапа дрехите. След триизмерно сканиране на бургер, екип от японски специалисти установил, че фундаменталната грешка при хапването му е захвата на ръцете ни. Палецът и кутрето трябва да са позиционирани в края на питката, а останалите пръсти равномерно по дължината на бургера, за да бъде обхванат добре. Тази превантивна мярка би предотвратила разпиляването на ценни продукти по земята. Пък и няма да ви лиши от телешката мръвка, която в крайна сметка, е причината да си го поръчате. (Прочетете по-конкретно какво са открили японските учени)  

Оказа се, че бургерът има и изцелителни свойства, припомнят от кухнята на Рок ит. За смелите купонджии той се явява най-ефикасното средство за борба с махмурлука. След бурна вечер, когато сте прекалили със спиртните изкушения, сочният телешки бургер безрезервно ще ви помогне да преодолеете тежките моменти. Причината за тези вълшебни изцелителни свойства на питателното основно е във високото съдържание на витамини от групата B в телешкото месо. Според изследвания те помагат за облекчаване на симптомите на махмурлука. Освен това вкусното мазничко действа безотказно в тези деликатни ситуации на неразположение, припомнят от заведението. (Вижте рецептата за чийзбургер, който можете да си хапнете за изцеление в Рок ит.)

В телешкото месо се съдържа калций, магнезий, витамини от групата В, витамин C и желязо, които спомагат за нормалното и балансирано функциониране на организма ни. В съчетание със свежа салата и препечена питка, бургерите не изглеждат толкова заплашително за здравето и талията ни. Напротив, реално този комплект от разнообразни продукти, може да ви донесе необходимия набор от хранителни вещества, от които се нуждае организма ви. Все пак сме длъжни да припомним, че е добре храна, която не е разделна откъм съчетание на продукти и е толкова богата на калории да се хапва най-късно до ранния следобед, за да остане време на организма да изразходва по правилен начин натрупаната енергия, а не да я складира в себе си под формата на допълнителни килца.

Ако сте любителни на сандвичите - предлагаме ви СТОТИЦИ РЕЦЕПТИ ЗА ДОМАШНИ САНДВИЧИ!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Интересни факти за хамбургера

Любопитно за една от най-консумираните храни в света.   виж още »

$ 250 за сандвич с трюфели, белуга и гъши дроб

Японски ресторант в Манхатън прави глезарски сандвич със специални съставки. виж още »

Три изпитани продукта за борба с махмурлука

Зелевата чорба, лютото шкембе и бирата спират главоболието и гаденето след тежък запой. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта