Регистрация

Тренировки по правилно ядене на сандвичи

05 Feb 2014   /   nina123   /   Видяна: 4511
Тренировки по правилно ядене на сандвичи

Учени намериха правилния захват на сандвича, така че да не изпада пълнежа му.

Странно проучване бе финансирано в Япония – изследователите грабнаха своите премии, след като установиха кой е най-правилният начин за изяждането на един сандвич. Екипът претендира за висок научен принос, който би помогнал на всеки човек. Защото едва ли има хора, които никога в живота си не са се накапвали с хамбургера си в опит да изядат богатия пълнеж от месо, пържени картофки, зеленчуци, сирене и яйце, натикан между половинките от питка.

Като основна грешка при яденето на сандвичи учените отчетоха начина, по който се държи нездравословното основно ястие. Повечето хора го хващат с палците отдолу, а с останалите пръсти – отгоре. Така не може да се разпредели равномерно натиска върху храната и пълнежа се избутва от едни места – към други или по-точно от центъра към крайщата. А достигнал до края, просто се изпързулва и пада.

Затова изследователите съветват да държим сандвичите си с палеца и малкия пръст отдолу, а останалите три да натискат отгоре. До този извод екипът стигнал след множество преведени симулации и изчисления, както и използвали 3D сканирани хамбургери. Учените смятат, че ако хората се вслушат в съвета им, ще има много по-малко накапани ризи преди важна среща, ще се намали броя на издънките на първа среща и дори децата ще могат да израстнат с един по-добър навик в отношението си към фаст фууд.

За финал експертите препоръчват преди яденето на голям сандвич да се прави лицева гимнастика, за да не се цапат устните, брадичката и бузите при хранителната борба с бързата закуска. За целта преди започването на същинското хапване на месно-тестения гигант, човек трябва да отваря в продължение на половин минута устата си, като широчината на открехването трябва да се увеличава всеки следващ път. Тъй като на лицето има важни мускули, които преди ядене не са загрели, рискуваме както захапката да бъде по-малка и да се изцапаме, така и да разтегнем мускулни влакна.

Вижте и стотици рецепти за сандвичи и изберете този, който максимално отговаря на вкуса ви!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хамдог – патентованата кръстоска между хамбургер и хот-дог

Хибрид между хот-дог и хамбургер е новият хит за ценители на фаст фууд.   виж още »

Четири храни, които не консумираме правилно

Хората правят грешката да изхвърлят най-полезната част от киселите млека или голяма част от месото по любимите пилешки крилца.   виж още »

Къде какви сандвичи ядат

Сандвичът – носител на модерното, съчетано с етническото в различни крайща на света.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта