Регистрация

Магическа чаша ни кара да пием повече вода

02 Nov 2017   /   nina123   /   Видяна: 2216
Магическа чаша ни кара да пием повече вода

Специалната чаша The Right Cup прилъгва мозъка с въздействащи цветове и плодови аромати.

Важно е човек да пие вода, но голяма част от хората в Европа, Азия и Америките не се сещат да даряват достатъчно често на тялото си живителната течност. Още по-трудно е да се накарат децата да пият вода, защото мъниците предпочитат сокове и подсладени напитки, които радват с вкуса си много повече от жизненоважната H2O. Учени обаче намериха верния път към правилното оводняване. Ето как вече можем да пием достатъчно вода, без да го правим на сила.

Нова чаша подтиква мозъка да желае да пие вода от нея. Изобретението е подходящо за всички възрасти и работи на принципа на заблудата. Съдът представлява цветна чаша за многократна употреба, направена от безвреден трудночуплив материал, която въздейства на мозъка чрез визия и аромат, карайки го да пожелае напитката, изсипана вътре. Когато човек постави чашата на бюрото или масата до себе си, подсъзнателно се сеща много по-често да отпива от нея.

Чашата отделя специални аромати, които приканват за нова глътка. Доказано е, че когато става въпрос за напитки, хората предпочитат плодовите вкусове. Създателите на The Right Cup решават да заложат именно на плодове в своята серия като умело подбират цвета на чашите така, че да съответства на дадения фруктов дъх. Чашата е с двойни стени, а между тях се крие деликатният аромат. Когато приближим устните и носа си до ръба на съда, вече се радваме на свежите плодове, които надушваме. И така искаме да пием още и още. Изобретателите решават да не добавят и овкусители, за да бъде напитката абсолютно натурална.

Какви видове чаши има? В търговската верига онлайн вече се продава магическата чаша в 6 разновиности. Розовеещата е с дъх на микс от дребни горски плодове – дива ягода, боровинки, къпини, малини. Оранжевата имитира портокалова напитка. Светло зелената е с мирис на зелена ябълка. Червеникавата прилъгва с усещане за праскова. Кафявата има аромат на кола и е специално създадена за газирана вода. Лилавата мирише на червено грозде. Обемът на чашите е 300 мл., а цената за поръчка онлайн без доставката е 29,95 долара.

Крие ли опасности за здравето The Right Cup? Въпреки че е в продажба само от месец, чашата не е получила рекламация от здравословна гледна точка. Материалите на вътрешната част са абсолютно безвредни, ако се ползват за течности с температура от 4 до 35 градуса. Външната обвивка е вид пластмаса, която широко се използва в хранителната индустрия. Ароматите, които се излъчват от съда са химически тествани, а повечето от тях са постигнати чрез органични плодови екстракти. Чашата не води до пристрастяване. Ще спрете да пиете вода, ако просто я махнете от полезрението си.

Колко време може да се ползва чашата? Ароматите ще започнат да избледняват леко на втория месец от употребата, но ще се осезаеми до половин година. За да ги запазите не бива да вадите чашата от поставката й често. Толкова време за абсолютната безвредност на материала дават и производителите, като обясняват, че чашата може да се използва и години наред като обикновена посуда, без да отделя вредни вещества в напитката. Препоръчва се да се мие на ръка и с щадящи препарати. Все пак се предполага, че вътре е имало просто вода.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пийте топла вода при спорт

Топлата вода охлажда идеално тялото и чисти от токсини и мазнини особено при физическа активност.   виж още »

Пиенето на вода на работното място бори сънливостта

Няколко чаши вода през работния ден запазват ума и тялото в пълна активност и спомагат за пречистването на организма.   виж още »

Изобретение показва дали напитката е менте

Уред отчита пречупването на светлина от питиета и измерва тяхното качество.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта