Регистрация

Пет хранителни подаръка, с които ще спечелим любовта на околните

30 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 2915
Пет хранителни подаръка, с които ще спечелим любовта на околните

С поводи и без, дарете щастие на обичаните хора и спечелете благоразположението на колегите.

Храната носи щастие – доказано е, че успокоява нервната система и помага за усещането на хармочниност. Освен това стимулира мозъка и създава приятното чувство на ситост. Съчетанието от вкус и визия радва сетивата и настройва позитивно мисленето. Затова храната е не само необходимото количество ядене, за да оцелеем и да се развиваме нормално, но и онази наслада от живота, която ни се полага и от която имаме шанса да се възползваме по повече от веднъж на ден. Не е ли страхотно?

Френско издание публикува съвместен доклад на психолози и организатори на партита, в който се гледа на яденето под един различен ъгъл. Храната се превъплъщава в материя, която провокира чувства и може да бъде използвана като магнит на положителни емоции. Затова експертите смятат, че да подариш храна, особено правилно подбраната и то без конкретен повод, може да провокира нежни чувства и силен сантимент у околните, които да обикнат човека, направил подаръка. Тук обаче е важно да се улучи вида на храната и точния момент, когато да бъде поднесена. А ето и класация кои храни са най-подходящи да ви помогнат при тази цел.

5. Шоколадовите фигурки – тук трябва да познавате добре съществото, което сте решили да изненадате. Ако наскоро е загубил домашен любимец или има проблеми с интимния партньор, не залагайте на формички като куче, коте или сърчице. В такива случаи по-добре е да се спрете на флорални мотиви. Любовните послания с шоколад са препоръчителни само когато сте убедени, че подобен символ няма да дистанцира човека от вас. Ако имате колебания – шоколадовото яйце е банално, но вършещо работа предложение.

4. Пикник – ако минете през супермаркета и напазарувате набързо, след което просто качите в колата си човекът, който искате да изненадате, без да му обяснявате нищо, а за финал след разходка в планината се окажете на китна поляна, похапвайки от неравно постланата върху тревата покривка, бъдете убедени, че сте направили страхотен подарък, с който ще бъдете запомнени. Тук се набляга на релакса – храната е фоново нужна за една качествена почивка, затова се постарайте да намерите красиво и сравнително безлюдно място, за да не се превърне вашето хапване в кошмар.

3. Любима храна от детството – ако сте решили да направите кулинарен подарък със силен сантимент, то посъветвайте се с роднини и приятели кои са най-обичаните ястия от детството от младостта и ученическите години на човека, когото ще сюрпризирате. А за финал или ги пригответе, или ги поръчайте, а след това отключете чрез тях сърцето за чувства и разговори. Нека спомени и настояще се слеят.

2. Хранителен жест в средата на работния ден – ще се изумите колко силен ефект има. Нагласата на колегата, когото ще изненадате ще напомня психологическите състояние Стокхолмски синдром (похитени жертви развиват силна привързаност към похитителите си). Изчакайте да дойде точното време – а то е когато колегата е претрупан от работа часове наред и започне да огладнява. Щом вече сте убедени, че е склонен да изяде и подръчните канцеларски материали от бюрото, а скоро няма изглед да разполага с минутка, за да си потърси храна, действайте. Скоро ще установите магическото въздействие на един сандвич, поднесен с думите „видях, че имаш много работа и помислих, че може да си гладен“.

1. Тортата – това е най-страхотния кулинарен подарък, който може да съчетае в себе си останалите четири. С този десерт вие директно говорите без думи. Тя може да е украсена с шоколадови фигурки, да се хапне на разкошно място сред природа, да бъде с любимите плодове или крем от детството, както и да я подарите без повод, просто за да донесете радост в ежедневието. Това е красивата сладост, която прави живота по-нежен и превръща храната в идоволствие по детински. В една торта има освободеност, романтика, спомени. Просто проявете фантазия, за да изберете правилната торта според повода. 

Ето и стотици РЕЦЕПТИ ЗА ТОРТИ, ако решите да запретнете ръкави и да приготвите сладкия подарък сами.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Как да накарам половинката си да се включи в готвенето

Комплименти и насърчаване, а не скандали и намеци са начинът да посикаме помощ в кухнята. виж още »

Най-комерсиалния подарък за Св. Валентин е шоколад

Тункваните тестени изделия, бонбоните и шоколадовите фигурки са най-честия подарък за Деня на влюбените. виж още »

Десет правила за подреждане на официална трапеза по етикет

Ето как правилно се разполагат вилиците, лъжиците и ножовете на официалните вечери. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта