Регистрация

Определяне на порциите по ръката

06 Mar 2019   /   nina123   /   Видяна: 3182
Определяне на порциите по ръката

Дланта, шепите и пръстите показват какви количества да се ядат на ден или на хранене, за да не се напълнява.

 

Честите съвети за борба с наднорменото тегло са свързани с намаляване на порциите, увеличаване на броя хранения за деня и постигане на баланс в приетите продукти. Но колко точно храна да си сложим, без да вървим с кухненската везна навсякъде. Ето един прост принцип, познат като „ръчната диета“. Според него размерът на ръката е определящ за количеството храна.

 

1. Всяка порция храна не бива да надвишава обема на шепата. Тук става въпрос за единична шепа, но все пак можете да си позволите до 7 хранения на ден. Това е доста голямо количество, ако изчислите колко много продукти могат да влязат в рамките на препоръчителния обем.

 

2. Парчето месо за едно хранене не бива да е по-голямо от дланта. Само дланта, не бройте и пръстите. Това е нужното количество протеин, за да имате енергия и тонус. В този размер протеинът ще се усвои от организма без да го претоварва.

 

3. Пръстите определят въглехидрата. Отрязъкът между началото и края на събраните един до друг четири пръста на ръката показва размера на хляба, картофите, ориза за деня. Вие си избирате кога да ги хапнете.

 

4. Свитата в юмрук ръка определя големината на плода. Ако го предпочитате под формата на сок или пюре, не си позволявайте повече от 250 мл на хранене.

 

5. Двойна шепа салата. Ако ще папкате листни зеленчуци, техният размер на едно хранене може да достигне до двойна шепа. Съчетавайки ги с протеин – месо, риба, варено яйце, си гарантирате полезно и пълноценно хапване.

 

6. Показалецът определя мазнината. Всяка свежа салата трябва да се подправи с полезна растителна мазнина. Нейното количество не бива да надхвърля обема на показалеца ви.

 

7. Ядките се събират в затворен юмрук. Семена и ядки са полезна добавка към пълноценното хранене. Вземете ядките в юмрук и го стиснете. Те не бива да изпадат от него.

 

8. Шепа кисело мляко. То е идеален баланс между мазнини, протеини и въглехидрат. Ако нямате време да ядете друго – хапнете си този пълноценен млечен продукт. Можете да го замените и с извара в същото количество на хранене.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Диетолог съветва да се храним умерено и балансирано

Спазването на строги диети изопва психиката, изтощава организма и има краткотраен ефект. виж още »

Диета Лилън без намаляне на порциите

Хранителният режим на Лиса Лилън сваля до 10 килограма месечно, а изисква само съобразителност. виж още »

Кои ядки колко калории съдържат

Най-висококалорични са орехите, а най-малко калории съдържат тиквеното и маковото семе. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous18-05-2025
equilibrador Equipos de calibración: importante para el operación uniforme y eficiente de las maquinarias. En el campo de la tecnología moderna, donde la productividad y la confiabilidad del sistema son de alta importancia, los sistemas de ajuste tienen un rol crucial. Estos equipos dedicados están diseñados para calibrar y fijar piezas dinámicas, ya sea en dispositivos manufacturera, automóviles de desplazamiento o incluso en electrodomésticos hogareños. Para los técnicos en mantenimiento de dispositivos y los ingenieros, operar con sistemas de equilibrado es esencial para proteger el desempeño uniforme y fiable de cualquier aparato giratorio. Gracias a estas alternativas tecnológicas sofisticadas, es posible minimizar notablemente las sacudidas, el ruido y la carga sobre los soportes, prolongando la tiempo de servicio de partes valiosos. También relevante es el papel que cumplen los dispositivos de ajuste en la atención al comprador. El asistencia técnico y el soporte continuo utilizando estos equipos permiten brindar servicios de excelente nivel, elevando la bienestar de los compradores. Para los propietarios de negocios, la contribución en unidades de equilibrado y detectores puede ser importante para mejorar la eficiencia y desempeño de sus sistemas. Esto es especialmente relevante para los empresarios que gestionan pequeñas y intermedias emprendimientos, donde cada punto vale. También, los dispositivos de ajuste tienen una extensa implementación en el ámbito de la protección y el supervisión de estándar. Habilitan detectar eventuales problemas, reduciendo mantenimientos onerosas y daños a los aparatos. Incluso, los datos obtenidos de estos aparatos pueden usarse para perfeccionar procesos y mejorar la presencia en motores de consulta. Las campos de aplicación de los dispositivos de calibración incluyen diversas ramas, desde la elaboración de ciclos hasta el control ecológico. No interesa si se habla de importantes fabricaciones productivas o reducidos establecimientos hogareños, los equipos de ajuste son necesarios para promover un operación productivo y libre de fallos.

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта