Регистрация

Диета Лилън без намаляне на порциите

08 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 4501
Диета Лилън без намаляне на порциите

Хранителният режим на Лиса Лилън сваля до 10 килограма месечно, а изисква само съобразителност.

Едва ли има жена, която да не се е подлагала на диета поне веднъж в живота си. За сметка на това има толкова дами в модерния свят, които сякаш са на диета цял живот. Между колежки и приятелки, близки и роднини все сте срещали онова същество, което отхвърля всичко вкусно под претекст, че е много калорично, не влиза във вида храна, предписан от диетолога или пък просто е прекалено голямо по размер за изяждане. Такива хора се намират в порочния кръг на вечните лишения, а тялото им привиква да пълнее и от най-малкото разваляне на желязната дисциплина.

Има и по-лесен начин да се отслабва – твърди хранителният експерт Лиса Лилън, която е абсолютно против гладуването, яденето на малки порции и всякаквите видове протеинови, въглехидратни и ограничаващи диети, които са модерни през последните три десетилетия. Лилън е категорична, че не е нужно човек да намаля обема на порциите си, нито броя на яденетата за деня, нито дори да се отказва завинаги от шоколади, чипсове, сандвичи, пици и всичко, което така силно обича в менюто си. Нужна е дисциплина обаче, за да се гарантира, че една жена може да свали до 10 килограма за месец.

Въпросът не е в количеството и във вида, а в качеството на храната, заявява експертът и обяснява теорията на хранителния режим. ПОРЦИИТЕ МОГАТ ДА ОСТАНАТ С НЕПРОМЕНЕН РАЗМЕР. Ако се храните в дадена купа, която си пълните догоре на закуска, обяд или вечеря, то нека тя е отправната точка за количество. В нея обаче не бива да попада каквато и да е прекаленост. Принципът е съотношение на месо и зеленчуци – 30-70. Ето и още интересни правила, които ще помогнат за смъкването на килца.

Не повече от 2 яйца на ден, позволявате си пица или сандвич – следващия ден обаче е прочистващ на течности. Не повече от 2 яденета на фаст фууд на седмица, не повече от 2 порции пържено за същото количество време, не повече от 20 грама черен шоколад дневно, не повече от 1 порция мазно месо за седмица. Така се гарантира, че тялото ще приема богат асортимент от храни, които са нискокалорични и същевременно доставят изобилие от витамини и минерали заради разнообразния подбор.

Човек се научава да се владее – знае, че може да яде всичко, знае кое е вредно и знае, че няма нищо забранено. Затова всеки сам си решава кое кога иска да приеме. Така в минорни настроения като депресия, тъга, безпомощност, подложеният на диета не чувства притискането на режима върху психиката си. Щом хората се научат веднъж да си пълнят стомасите с плодове и зеленчуци и да се наяждат с минимално количество калории въпреки големите дози, те сами ще съумяват да подбират правилните продукти, без да чувстват тежестта на диетата. А и любимите сладкиши и полуфабрикати не са бленувано табу, върху което човек се нахвърля в първата секунда, след като обяви края на спазвания за отслабване хранителен режим. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Определяне на порциите по ръката

Дланта, шепите и пръстите показват какви количества да се ядат на ден или на хранене, за да не се напълнява.   виж още »

Кои диети са вредни и защо

Грешки, които допускаме при спазването на диета и как можем безвъзвратно да съсипем тялото си с гладуване. виж още »

Първобитна диета – нов хит за отслабване

Ако се храните като хората от каменната епоха, ще свалите по-трайно мазнините и ще защитите сърцето си. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта