Регистрация

Най-често купуваните онлайн храни в света

29 Aug 2017   /   nina123   /   Видяна: 2266
Най-често купуваните онлайн храни в света

Кола и чипсове пълнят пазарската кошница на модерния човек за сметка на качествените хранителни продукти.

Човечеството се е яхнало на вълната на затлъстяването, като над половината пълнолетни жители на Европа и Северна Америка са с тенденция за развитие на наднорменто тегло или вече влизат в порочната категория. За това си има причина, алармира сайтът Kantar Worldpanel, като се уповава на най-често поръчваните марки и продукти по интернет. Тенденцията показва, че все повече народът се фокусира върху фаст фууд и обича да се глези с чипсове, газирани напитки и висококалорични десерти. За сметка на това все по-рядко се поръчват пресни плодове, пълнозърнести храни, млечни продукти и сурови меса. Ето кои са най-купуваните онлайн марки и продукти:

1. Кока-кола – оказва се, че тъмната газирана напитка и нейните събратя са най-честата поръчка, която съпътства хранителните продукти. Независимо дали човек си избира основно, десерт или просто нещо за прихрупване, накрая почти задължително завършва с богатото на консерванти, бяла захар и изкуствени подсладители, калории и газировка питие. Съвестта за вредната напитка остава явно на заден план пред вкуса, защото 28% от онлайн поръчките на напитки са именно с тази марка.

2. Полуфабрикати и бърза храна – явно доста хора са на мнение, че могат да влязат в мрежата след края на работния ден, да си поръчат сандвич, пица или питка хляб със сос, картофки и пържола, а след това да ги притоплят на микровълновата фурна и да имат идеална питетлна семейна вечеря. И за огромно съжаление броят им продължава да нараства.

3. Чипсове – сред тях Лейс е абсолютен фаворит, като неговите пакетчета са 1/5 от общо всички поръчки на пържени картофки онлайн. Хранителните експерти напомнят на хрускащите чревоугодници, че в 100 грама има около 10 грама сол, 20-30 мл вредни мазнини и около 530 калории. За сметка на това в тази храна няма почти нищо полезно. А защо народът нехае пред подобна информация – не е ясно.

4. Разтворими сокчета и бульони на кубчета. За съжаление и тези две вредности са сред най-поръчваните онлайн хранителни отрови от човечеството. Кубчетата и сухите супи на Маги и соковете Степ владеят виртуалния пазар, като попадат в исканията на всяка 30-та поръчка.

5. Китайска кухня и салати. Тук не се очертава силен фаворит измежду марките, тъй като редица заведения и доставчици предлагат тези храни като една част от цялото си меню. Освен това повечето доставчици са с локална насоченост, затова статистиката не може да бъде осреднена. Хубаво е обаче, че в петорката попада и поне един здравословен компонент, какъвто са готвените ястия и салатите. За съжаление обаче е само един.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Къде какви сандвичи ядат

Сандвичът – носител на модерното, съчетано с етническото в различни крайща на света.   виж още »

Сол – вредна подправка и полезен овкусител на ястия

Прекаляването с количеството на натриевия хлорид води до високо кръвно, поява на целулит, отоци на крайниците и неврозни отклонения, но недостигът му виж още »

Ах, колко много е вреден чипсът!

Прословутото бирено мезе води до пристрастяване, повишава риска от диабет и инфаркт и причинява аборт. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта