Регистрация

Нагла мечка се покани на семейна вечеря

07 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 4703
Нагла мечка се покани на семейна вечеря

Огладняла мечка излапа борша на руско семейство.

Любопитна новина за неканен гост разпространи руската информационна агенция Интерфакс преди броени дни. Куриозният случай разказва за неочакваното присъединяване на огладняла сибирска кафява мечка към вечерята на тричленно семейство, живеещо в къща в ледената област.

Домакинята съобщава пред медии, че в петък вечерта (4 октомври) решила да създаде уют в дома си, като сготви традиционния и вкусен украински борш, който всички обичали. 40-годишната жена разказва, че след залез слънце запретнала ръкави над печката, но заради изпаренията и миризмите на манджата й се наложило да отвори прозореца, тъй като абсорбаторът бил замръзнал. Домакинята предполага, че именно апетитните изпарения от ястието са събудили апетита на горския обитател, който се е ориентирал по уханието как да стигне до къщата.

Когато семейството седнало да се храни, чуло мечешко ръмжене отвън, а секунди след това животното счупило един от прозорците и влязло. Шокирани, всички се скрили в близката баня и се заключили хубаво. Хубаво било, че мъжът имал в себе си мобилен телефон и успял да алармира за проблема на местната полиция. Тъй като къщата се намирала в изолирана местност и поради лошите климатични условия, стигането до нея отнело повече от половин час на органите на реда. През това време майката разкачва, че се чували звуци от изръмжавания и чупене на съдове.

Оказава се, че пухкавият едър посетител изпразнил старателно всички съдове, в които имало борш, а след това докопал и тенджерата и изял и остатъка в нея. Мечката не била хищнически настроена и нямала „кулинарни“ планове за хората, признава жената. След като изяла гозбата и изпразнила близката фруктиера, гостенката отишла да си почива на топло до тлеещата камина. Изстрел във въздуха от пристигнал на мястото полицай смутил покоя на животното, което подплашено избягало през вече счупения прозорец в гората.

Въпреки първоначалната уплаха семейството споделя, че остава с позитивни спомени от странното приключение, а домакинята е горда, че прави толкова вкусен борш, който може с уханието си да събере и мечките от гората.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Дебелеем по-малко, ако се храним със семейството

Индексът на телесна маса скача значително, ако вместо семейна вечеря изберем да хапваме пред телевизора. виж още »

Английската кралица храни коргита с пържоли и пилешки гърди

Елизабет Втора дава на кучетата си висококачествени меса, полети със специален апетитен сос. виж още »

Раци, пържено патешко, хайвер, черен дроб и телешки мозък сервират в животински ресторанти

Ресторант за котки отваря на Острова, 5-звезден хотел глези кучетата в Германия. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта