Регистрация

Молиш се на Бог и ядеш по-евтино

08 Aug 2014   /   nina123   /   Видяна: 4082
Молиш се на Бог и ядеш по-евтино

Ресторант предлага 15% отстъпка на всеки, който каже молитва преди хранене.

Докато хората в едни страни гладуват и дори умират от липса на храна, то населението на други се наслаждава на изобилие от разнообразни и леснодостъпни продукти. Отношението към трапезата и насъщния хляб е различно в различните държави, а изконното равенство между хората, с което природата ни е създала отдавна е елиминирано в следствие на икономическото и социално развитие на народите.

Идеята да се цени истинската, а не финансовата стойност на храната е в основата на малък американски ресторант, който въпреки странната си и според мнозина скандална практика, преди броени дни отпразнува своя четвърти юбилей и влезе в медиите с екстравагантността на хранително-ценовата си политика. Става въпрос за Merry’s gourmet dinner в Северна Каролина, където хората, благодарящи на Бога за храната в чинията си получават отстъпка от сметката.

Практиката е добре установена – при пристигането на ястието човек извършва ритуал или произнася на глас благодарност към висша сила, в която вярва, за да изкаже своята радост, че е удостоен с честта да се нахрани. Тези действия не са задължителни, но чрез тях клиентите получават 15% отстъпка от цялостната си сметка, а онези, които отказват да се молят, си плащат според ценоразписа.

Собственичката на ресторанта Мери Хуглънд обяснява, че цели да накара хората да се замислят за глада по света, за всички същества като тях, които изнемогват от липсата на храна и не на последно място да накара човек да се чувства добре от факта, че разполага с топъл обяд или вечеря на който мнозина други не могат да се насладят. Набожната предприемачка твърди, че така в една нация може да се възпитат ценности като почитане на храната и човечност.

Недоволни клиенти многократно са заявявали, че се чувстват дискриминирани поради атеистичната си същност и не приемат да плащат повече за едни и същи порции с молещите се. Други неверници обясняват, че въпреки липсата си на вероизповедание успяват да разберат идеята на Хуглънд и я подкрепят като един оригинален начин да се възпитава човешкото у човека.

От своя страна собственичката дава пълна свобода на избора на бог, към когото да се обърне всеки клиент, като за нея е без значение религиозната принадлежност. Пред медии споделя, че наистина важното в случая е молитвата да бъде изречена с вяра и от сърце, а намаленията, които ползват някои от посетителите не са фатални за бюджета на заведението, защото над всичко остава самосъзнанието, че чрез труда и идеите си можеш да направиш добрина – да накараш някого да се помоли.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Заведение без персонал разчита на човешката честност

Не само, че неохраняемото кафене никога не е ограбвано, но управителят се радва средно на 15% печалба от бакшиши за денонощие. виж още »

Собственик на ресторант изяде презерватив, намерен в ястие от клиент

Ресторантьор глътна кондом, за да спаси от съд собственото си заведение. виж още »

Заведения, които предлагат нестандартни услуги

Все някъде из света човек може да намери храна и напитка изцяло по вкуса си. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта