Регистрация

Заведения, които предлагат нестандартни услуги

08 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 2372
Заведения, които предлагат нестандартни услуги

Все някъде из света човек може да намери храна и напитка изцяло по вкуса си.

Свикнали сме вече, че в близост до дома има поне една продавалница на фаст фууд, топли закуски, пекарна за хлебчета, пицария или кръчма, където да се съберем с приятели, сладкарница, в която да се позабавляваме през почивните дни като в детството, топла витрина, от която да грабнем нещо готово и вкусно, ако работният ден е продължил прекалено дълго. Сякаш светът ни поднася богат избор от хранителни и питейни заведения, в които да залъжем глада, да се видим с близки и да не се налага да стоим над печката. Но сякаш липсват местата, на които можем да се насладим истински на приятна атмосфера, интериор, отговарящ на хобитата, харесванията, интересите и психическите нагласи. Именно тези заведения тепърва излизат на мода, предлагайки уникални начини да си похапнем и починем, както и да прекараме незабравимо време сред ексцентризъм, романтика, адреналин и вкусни блюда. Ето малко информация за най-нестандартните от тях.

В Ню Йорк сякаш е концентрирана ексцентричността на кътчета за хранене с нестандартни услуги. Там можете да попаднете в сладкарница, която предлага мелба със скрит в себе си годежен пръстен. Освен да се порадвате на висококачествени десерти, лесно ще отправите и романтично предложение за брак.

Нинджи падат от тавана и с бойна техника сервират блюда, докато боравят с мечове и огньове. Ще се изненадате колко технично храната може да попадне на вашата маса, а човекът, който я е донесъл, да потъне в облак изкуствен дим. Да – местенцето също е в Ню Йорк, но резервациите за вечеря там се изчерпват за седмици напред.

Абсолютно роботизиран ресторант можете да посетите в Чикаго. Храната се движи до вашата маса на платформа, а в кухнята работят само машини. Така човешкия труд се пренасочва към полета, където роботиката още не може да навлезе. Само не се опитвайте да оставите бакшиш, защото умните машини няма да ви позволят да си отидете, докато не приберете рестото до стотинка.

Тематичните ресторанти също са хит в индустрията. В Чили съществува местенце където дори и в десертите се слага чили, а ако не сте любител на лютото, по-добре не си и помисляйте да стъпвате там. Ресторант „Смрадливата роза“ предлага всички ястия с чесън, като най-атрактивни са крем-карамелът и сладоледът с чеснов дъх. Лудото пиле може да ви поднесе вегетарианска салата с пилешко или сметанова грамола с късчета пилешки гърди. Известни са още заведения само с блюда от морски дарове, с агнешко, с джинджифил и д.р.

За любителите на животни в последно време са на мода кафенетата с котки. Там пухкавите мяучовци се разхождат между масите, а всеки желаещ може да ги вземе в скута си и да ги погушка, докато пие ободрителната си напитка. Първите две котешки кафенета бяха в Китай и на френската ривиера, но днес вече са десетки.

Ако се сещате за щуро местенце, където можете да хапнете, пийнете и същевременно да се позабавлявате, споделете ни на e-mail: nina@netproekti.com.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Ресторант готви с продукти от боклука

Да се наядеш с изхвърлените остатъци на някой друг се превърна в модерна кампания. виж още »

Central Perk от Приятели вече е реалност

Кафенето от любимия комедиен сериал отваря врати за посетители в Ню Йорк. виж още »

Молиш се на Бог и ядеш по-евтино

Ресторант предлага 15% отстъпка на всеки, който каже молитва преди хранене. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта