Регистрация

Маски за нокти с хранителни продукти

28 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3942
Маски за нокти с хранителни продукти

За здрав и бляскав маникюр използвайте продукти от хладилника.

Перфектната визия на дамската ръка е важна така както и добрия и здрав вид на лицето. При запознанство едно от първите впечатления се добива от ръкостискането; с ръцете си майката гали детето, а любимата – своята половинка. Те трябва да бъдат нежни и красиви, естетично изглеждащи и излъчващи здраве и женственост. А добре поддържаната ръка завършва с маникюр. Сега се замислете колко е трудно ноктите да бъдат здрави и нечупливи, при условие, че участват в процеси като пране и миене с препарати, готвене (и най-вече рязане), писане на клавиатура. За да запазите тяхната сила и устойчивост, ние от kulinarno.bg ще ви предложим няколко домашни маски за нокти с хранителни продукти.

Маска за нокти с фъстъци и лимон. Тя ги подхранва и увеличава здравината им. За целта трябва да счукате на паста в хаванче 30 г фъстъци и да ги смесите със сока от половин лимон. Ще се получи гъста паста, с която да мажете ноктите си и пространството около тях. Втривайте хубаво и слагайте щедри количества. С маската се стои 15 минути, като можете да я правите ежедневно. Само след петия сеанс ще отчетете повишаване на здравината.

Маска за блестящ маникюр със сода и сол. Ако ноктите ви са изгубили блясъка си или пък се забелязват кафяви оцветявания в следствие на тютюнопушене или работа със специфични материали, то ето как да ги направите отново бляскави и гладки. Смесете ½ ч.л. сол с ½ ч.л. сода и минимално количество вода (3-4 капки), които просто да споят микрокамъчетата на подправките. Тази маска може да се използва многократно. Търкайте в продължение на 2-3 минути всеки нокът с пилинга. Не я правете по-често от 3 пъти в седмицата, защото колкото и да е ефикасна още веднага след сеанса, микрогранулите нарушават целостта на нокътя, а оттам и намаляват степента му на устойчивост.

Подхранете и лъснете ноктите с каша от авокадо. Друг изпитан трик за здрав маникюр, който дори можете да прилагате след като си направите маската със сол и сода е мазането с каша от авокадо. Просто си вземете част от сърцевината на доста омекнал плод и я пасирайте до гладка субстанция с помощта на лъжица. Намажете всеки нокът обилно, както и пространството около и под него и стойте така 20 мин. Витамините на авокадото ще направят маникюра ви изключително здрав, а мазнините в плода ще му придадат блясък. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Маски за нокти против пожълтяване

Ако оцветяването на ноктите не е причинено от здравословни проблеми, има как да го изчистите с малко упорство и няколко страхотни трика с продукти от виж още »

Здрави нокти с домашни продукти

Маски за нокти с продукти от хладилника и долапа.   виж още »

Три маски за лице срещу акне

Прогонете непривлекателните младежки пъпки от лицето си с продукти от хладилника. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта