Регистрация

Котка носи храна на хората в знак на благодарност

22 Nov 2022   /   nina123   /   Видяна: 1397
Котка носи храна на хората в знак на благодарност

Признателна бездомна котка задига храна от близкия пазар, за да нагости сестрите, които са я хранели като бебе.

 

Котката е същество, считано за магическо от египтяните, но днес в милиони домове пухкавото четириного е любимец. Носят се легенди за егоизма и самовлюбеността на мъркащото животно, но е факт, че то може да бъде предано и обичливо. И докато някои котета се радват на домашен уют и топлина, то друго си нямат стопани и скитат из света свободно в търсене на храна. Историята, която завладя социалните мрежи през последните дни, е именно за такова коте, което с голямото си сърце успява да си заслужи място пред топлата камина за Коледа.

Появата на щедрото коте. В китайския град Нянкин две сестри на средна възраст живеят в семейната къща в покрайнините. В началото на лятото започва да ги навестява бездомно котенце в търсене на храна. Жените го нагостили, но на следващия ден то се върнало отново, за да потърси следващата порция вкусна подкрепа. При едно от пазаруванията си сестрите купуват и котешка храна, за да има с какво да радват лакомия мъник. Той се храни редовно в купичка пред вратата на къщата и започва да расте голям и здрав котак.

Риба за добрата жена. С порастването си котакът започнал все по-рядко да търси храна от жените, но пък често минавал, за да ги навести и да се поглези в ласкаещите им ръце. Един ден пухчото пристигнал със сурова риба в уста, най-вероятно открадната от близкия хранителен пазар. Вместо обаче да изяде плячката си, той я пъхнал в ръцете на Лиу (по-голямата сестра) и се дръпнал встрани. Жената неколкократно опитала да му върне рибата, но котката категорично показала, че я е донесла за стопанките на къщата.

Ако и вашият котак донесе вкусен улов – ето как да си сготвите пълнена пъстърва във фолио

Пилешко бутче за по-малката сестра. Лиу разказала на сестра си за случката, но изненадата била още по-голяма, когато след няколко дни котаракът се върнал отново. Този път бил задигнал пилешко бутче от пазара и с него очаквал другата сестра да се прибере от работа. Щом предал благодарствения подарък, котаракът си тръгнал, но жените го примамили с котешка храна.

Ако пък котката ви смята, че харесвате повече пилешко – възползвайте се от любимата ни рецепта за бутчета с картофи и бира

Щастливата развръзка на историята с бездомната котката, която носела храна на хората. Двете жени осъзнали, че имат силна връзка с котката и я приели в дома си. По Коледа стават чудеса, а точно преди застудяването мъркащият любимец се сдобил със специално място пред камината. За съжаление все още бягал от къщи, за да отиде до пазара и да вземе за стопанките си някоя мръвка, която успее да докопае, но жестът на признателност го направил герой в очите на хората и звезда в социалните мрежи.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Поучителен разказ: Кой от тримата старци ще нахраниш?

Избери на Богатството, Щастието или Любовта да протегнеш ръка.   виж още »

Поучителен разказ за живителната сила на водата и красотата

Притча на Хорхе Букай за пукнатата стомна, човешките усилия, вложени в направата на един по-красив свят и ценността на водата, даряваща живот. виж още »

Поучителен разказ за семейната трапеза и домашното огнище

Защо всички трябва да се хранят заедно и да почитат най-възрастния на масата? виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта