Регистрация

Кое е най-силното кафе на света

01 Oct 2018   /   nina123   /   Видяна: 1426
Кое е най-силното кафе на света

Колко кофеин се поема с една чаша кафе? Всичко зависи от кафето!

 

Чаша топло кафе – със захар, без захар, с мляко, сметана или чисто – това е напитката, с която милиони хора по целия свят започват деня си. Изчислено е, че средно на човек се падат по 2 кафета на ден, но мнозина не пият от ободряващата течност, а други директно си я наливат с кани. Всичко е до навик. Но ето седемте най-силни марки кафе, които променят навиците и изправят човешкото здраве на ръба на рухването. Каналът „7-те най“ представя напитки, които буквално отвяват главата.

 

Чаша нормално кафе съдържа между 30 и 40 мг. кофеин. Това е средното съдържание на ободряващото вещество в приетата според цедки и лъжички на машините за една доза. Но всичко зависи от кафето и от навиците. За някои тази доза е достатъчна да се изстрелят за активен делник, за други е просто начало, след което ще последват още няколко кафе паузи в рамките на деня.

 

Според общоприетите норми човек може да погълне до 400 мг. кофеин на ден, а след това сериозно застрашава здравето и живота си. Това са цели 10 нормални кафета или доза, твърде голяма, за да се превърне в ежедневие. Затова хората, които не обичат да броят чашите, но трябва да почувстват сутрешно разтърсване, разполагат със свои собствени начини – чаша кафе, която съдържа силата на много напитки, събрани в една доза. Вижте класацията на „7-те най“ за най-силните кафета по света:

 

7. Banned coffee100 мг. кофеин на доза.

 

6. Killered coffee – 134 мг. кофеин на доза.

 

5. Sons of Amazon – 138 мг. кофеин на доза.

 

4. Black Insomnia146 мг. кофеин на доза.

 

3. Death wish150 мг. кофеин на доза.

 

2. Biohazard192 мг. кофеин на доза.

 

1. Maximum charge230 мг. кофеин на доза. Ако си позволите втора чаша за деня, може да се окаже смъртоносна. Въпреки това напитката се продава онлайн на лица над 18 години.

 

А ако искате да се насладите на любимото си кафе с подобаващата компания на домашно сготвени сладки или соленки, подходящи за "мезе" на ободряващата напитка, то вижте нашите предложения за КАФЕ КОМПАНЬОНИ.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Колко кофеин има в любимите напитки?

Кои напитки съдържат кофеин и колко е кофеинът в колата, зеления и черния чай, топлия шоколад и кофеиново съдържание на различните видове кафе.   виж още »

От какво зависи каймакът на еспресото

Каймакът на кафето показва както майсторството на направа на напитката, така и отношението към кафените зърна още преди да бъдат смлени.   виж още »

Учен обяснява как се прави съвършеното кафе

Химик смая баристи, използвайки елемнетарни трикове за правене на идеалното кафе.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта