Регистрация

Клуб 30+ да спре сладкишите и тестото

07 Jun 2018   /   nina123   /   Видяна: 1776
Клуб 30+ да спре сладкишите и тестото

С напредване на възрастта тялото изисква промяна в хранителните навици и особено внимание към продуктите, за да бъде здраво и сияйно.

 

Не е тайна, че матеболитните процеси в различните възрасти протичат по различен начин. За съжаление след като се прехвърлят 30 лета, обикновено годините си казват думата и по отношение на разграждането на храната. Хранителната философия постепенно трябва да премине от ядене с цел натрупване на енергия и сила в хапване за здраве, младост и дълголетие.

 

Тестените изделия създават проблеми с храносмилането на порасналия индивид. Често глутеновата непоносимост се развива с времето, а тестените храни се превръщат в основен дразнител на стомаха. Те са тежки и високовъглехидратни. С времето започват да пречат на усвояването на ценните витамини и минерали от ястията. Ако се прекалява с тях след 30-тата година кожата и косата стават сухи, ноктите – чупливи и се появяват неприятности като запек и главоболие, пише сайтът zdrave.to.

 

Бялата захар състарява. Това се случва във всеки етап от живота, но след чукване на 30-те вече видимо си личи кой има навика да похапва сладкиши и кой умее да се лишава от вкусното удоволствие. Захарта поврежда колагеновите влакна. Така се появяват бръчките – първо по-малки, а след тях и дълбоките бразди. Човек може да се лиши почти изцяло от нея без да си навреди, затова е добре с напредване на времето да разреждате все повече консумацията на сладкиши и подсладени напитки.

 

Редица консерванти и подсладители започват да влияят негативно на настроението. Сами ще забележите, че с всяка следваща консумация на колбаси, пакетирани храни и ястия с много Е-та на опаковката се отразяват на светоусещането. Ефектът се появява в своя пик около 6 часа след хапването. Дори и да не се лишите напълно от всичките си любими мезенца в пликче и саламчета, поне си сервирайте и пресни зелени листенца с тях. Така вредата се намалява.

 

Оводняването на клетката е от особена важност. Алкохолът изсмуква влагата, изпращайки я в междуклетъчното пространство. Така хем се старее по-бързо, хем се образува целулит и неприятни отоци. Затова намалете алкохола за сметка на водата. Добре е поне 4 пъти на ден на гладно да изпиете по 250 мл вода със стайна температура. Тя ще оводни организма и ще отмие от него някои вредности. Това е най-простото правило за ежедневна детоксикация.

 

Наблягайте на полезно меню от расителен произход. И по възможност без термична обработка. Витамините, микроелементите и влагата, които естествено се съдържат в плодовете и зеленчуците, са най-сигурният начин да доставите на тялото си всичко необходимо. Храните с животински произход се разграждат все по-трудно с възрастта и носят редица негативи на тялото. Те буквално го затлачват, защото метаболизмът на възрастните хора е естествено предразположен към консумация на растения.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Ако ще е сладко, нека е семпло

Ако искате десерт, който да не е вреден, изберете някои основен сладък продукт и хапнете само него.   виж още »

Фурми – идеален избор за десерт

Хапвайте по няколко фурми вместо любимия десерт и ще се радвате на здраве и красота.   виж още »

Защо качваме килограми с възрастта

С напредването на годините все по-лесно се натрупват килца и все по-трудно се отслабва заради намаленото влияние на кафявите мазнини. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта