Регистрация

Кейт Мос сияе от ледена вода, краставици и фрешове

07 Feb 2017   /   nina123   /   Видяна: 3203
Кейт Мос сияе от ледена вода, краставици и фрешове

Британската модна икона Кейт Мос поддържа фигура с плодови сокове и се грижи за лицето си с ледени бани.

Сензационно интервю с британската актриса и модел Кейт Мос, публикувано в модното списание „Дабъл Ю“ разкри част от тайните за поддържането на вечната й младост. Макар че преди по-малко от месец чаровната блондинка навърши 43 години, времето сякаш е минало покрай нея, без да я докосне. По думите й човек може и да прави сравнително малко неща за външността си, стига да подхожда с разбиране. Една жена трябва да се грижи за фигурата си, за кожата си и за доброто си настроение, обяснява модната икона и разказва как с минимални усилия и за съвсем кратко време постига достатъчното, че да се зарадва, щом се зърне в огледалото.

Не е нужно да се спазват строги и постоянни диети, стига човек да се детоксикира периодично, твърди Мос. И обяснява, че стройната фигура не се поддържа с постоянно броене на калории и тичане във фитнеса. Според нея начинът на живот и хранене на модерния човек задръства тялото. Свикнали сме да се храним с мазни меса, да прихапваме бързи закуски и да пропускаме някои от основните хранения за деня. Това от една страна нарушава правилня ритъм на работа на стомаха, от друга задръства тялото с ненужни и вредни вещества. Затова човек трябва да си прави прочистващи дни.

Моделът споделя, че е добре поне един ден от седмицата да бъде прочистващ, както и след по-стойностни гуляи е хубаво да се направи детоксикация от 3-4 дни един след друг. Детоксикацията представлява спиране на всякаква храна и напитки с изключение на плодовите и зеленчуковите сокове и водата. Всеки изпит фреш е хранене и количеството му не трябва да надвишава 250 мл. За закуска се започва с плодови сокове, а след обяд се преминава на зеленчукови. 5 порции на ден е абсолютно достатъчно. Фрешовете трябва да са еднокомпонентни (да не се мешат повече от един плод или зеленчук), за да се възприемат от тялото по-лесно. През това време гладът може да се лъже с вода, като нейното количество е неограничено и е препоръчително да е минимум 1,5 л. за ден.

Тайната на красивото лице на Кейт Мос се крие в баните с вода, лед и краставица. Тя обяснява, че всяка сутрин след ставане от сън, си пълни леген с ледена вода, където пуска нарязана на кръгчета краставица с кората. След като зеленчукът преседи 10 минути, към водата се добавя и лед. После се поема въздух и лицето се потапя в студената вода. Процедурата се повтаря няколко пъти, но по думите на топмодела, този прост ритуал стяга контура на лицето, почиства го и гони тъмните кръгове около очите.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Вредната страна на фрешовете

Дори и с полезните удоволствия не бива да се прекалява.   виж още »

Защо трябва да си хапваме краставички

Краставицата се грижи за здравината на костите и мускулите, успокоява стомаха и засища.   виж още »

Ирина Шейк се поддържа с кокосово масло и листни зеленчуци

Терапии с лед, редовен прием на рибено масло, обтривки с кокосово масло след душ и често хапване на листни зеленчуци, манго и кефир са в основата на и виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта