Регистрация

Кеймбридж: Млякото пази от диабет

06 Feb 2014   /   nina123   /   Видяна: 3304
Кеймбридж: Млякото пази от диабет

Една кофичка кисело мляко на ден и малко сирене или извара ще намалят риска от диабет тип 2 с ¼.

Няма спор, че киселото мляко е една от много полезните храни в съвременния свят на сандвичи и полуфабрикати, химикали и пестициди, нитрати и консерванти. Освен вкусно, то дарява на тялото витамини, бактерии и микроелементи, жизнено нужни му за правилното функциониране. Много от техниките на производството му не го натоварват с изкуствени добавки със съмнително влияние върху здравето на хората и дори е доказано, че пречистващите му сили са така мощни, че могат да преборят малки количества радиация, попаднала в тялото.

Още един плюс на заквасеното мляко откриха учени от Кеймбридж под ръководството на д-р Нита Форои. Дългогодишно изследване на връзката между хранителните навици и здравословното състояние доказа, че редовната консумация на кисело мляко, сирене и извара намалява риска от диабет тип 2 с 25%. Екипът, провел тестовете и описал резултатите, се надява, че в следващите години киселото мляко и заквасените млечни продукти могат да се препоръчват като лечебна храна в борбата с една от най-коварните модерни болести, отнемаща милиони човешки животи всяка година.

За да се възползва от пълните възможности на заквасеното мляко в парирането на „захарната болест“, възрастният човек трябва да изяжда по 400 мл кисело мляко на ден и още 150 г сирене. Редуването на различни видове е задължително, за да се достави на тялото цялата възможна гама от полезни вещества.

Според изследователите „вълшебните“ свойства на млечните продукти се крият в комбинацията от микроелементите в млякото с бактериите, които се съдържат в закваската. А различните производители на млечни продукти използват различни закваски. Затова трябва да се акцентира върху разнообразието, но и постоянството от гледна точка на честотата на приемане, за да се гарантира една стабилна превенция от диабет.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Тежки закуска и обяд срещу диабет тип II

Две основни яденета на ден поддържат понижена кръвната захар и убиват апетита. виж още »

Соев сос пази от СПИН и хепатит В

Молекулата EFdA действа антивирусно срещу ХИВ. виж още »

Дафинов лист против диабет и за спокойно гърло

Дафиновите листа съдържат естествен антибиотик, който предпазва от акне, възпаления и ставни проблеми. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта