Регистрация

Кафе ледчета – как се правят и за какво се използват

06 Jun 2022   /   nina123   /   Видяна: 1416
Кафе ледчета – как се правят и за какво се използват

Ледени кубчета от кафе освежават млякото, любимия сладкиш или превръщат летния аперитив в подобно на Бейлис изкушение.

 

Жегите вече настъпват и човешката креативност за хранителни разхлаждания се засилва. Конвенционалните идеи за хапване на сладолед, студени летни супи и добавяне на лед в напитките се модернизират. Сред най-остроумните тенденции се явява замразяването на кафе или направата на лед от кафе. А какво ще добавите в своеобразното лятно удоволствие и за какво можете да го използвате, ще разкажем сега.

Лед от кафе за фрапе и напитки. Направете си силно черно кафе и го разпределете в ледарката. След това приберете във фризера или камерата докато наистина се втвърди хубаво. А после можете да зарадвате близки и приятели с неповторимо фрапе. Просто сипете студено мляко в чаша, колкото да се напълни на ¾ и допълнете с няколко бучки лед от кафе. Изглежда доста атрактивно и е силно ароматно. Една сламка превръща обикновената чаша от мляко с кафе в идеален летен безалкохолен коктейл.

Замразено кафе с мляко. Можете директно да подготвите напитка от силно кафе с мляко и захар или подсладител, след което да замразите. Тази добавка превръща обикновения аперитив в питие, подобно на Бейлис – хем слагате лед, хем се освобождава комбинация от мляко и кафе. Опитайте да добавите в малко ром, коняк или уиски. Някои ентусиасти споделят в социалните мрежи, че ментата и анасоновите напитки търпят странния охладител. Други обаче не прегръщат идеята с охота.

Кафе със сметана за сладолед и питиета. За да е по-силен и натрапчив млечният вкус, можете директно да смесите кафето с млечна незаквасена сметана с висока масленост. Подходящо е както за разреждане и сгъстяване на напитки, така и за домашен сладолед с дъх на кафе. В този случай обаче боцнете по клечка във всяко ледче преди да пъхнете във фризера. Можете да опитате своеобразния лед и като добавка към чашата ви обикновено кафе – хем ще разхлади ободряващата напитка, хем ще се яви като естествена добавка на сметана и подсладител, ако предварително сте го разбъркали със захар или алтернативен овкусител.

Замразено кафе на кубчета за украса на сладкиши. Ако пък искате да украсите и ароматизирате любимия кекс или друг десерт с кафе, непосредствено преди да го поднесете, можете да поставите бучка замразено кафе отгоре. С времето то се топи и се попива или облива нежно десерта, придавайки му хладна лятна свежест. Дали ще използвате силно чисто кафе или ще разредите с мляко или сметана, зависи от вкуса ви и целта, за която планирате да го използвате.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Не прекалявайте с кафето в топлото време

Кафето обезводнява и може да доведе до силна дехидратация в жегите или след изпотяваща тренировка.   виж още »

Студеното кафе превръща хората в секс машини

Само една чаша охладено кафе на ден повдига либидото и удължава половия акт. виж още »

Предпочитаното кафе издава човешкия нрав

Любителите на черното кафе са уравновесени и спокойни, а пиещите нес – себеотрицателни непукисти. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта