Регистрация

Какво хапват по света на Първия учебен ден и Sweet Dremas български бисквити за училище

03 Sep 2021   /   nina123   /   Видяна: 1590
Какво хапват по света на Първия учебен ден и Sweet Dremas български бисквити за училище

Почерпка за учителите на първия учебен ден, комплимент към директора и множество хрупкави детски усмивки с бисквитите на Сладки мечти.

 

Първият учебен ден носи на милиони деца и техните родители букет от емоции, очаквания, нови запознанства и придобиване на знания и умения. Навред из света училищен звънец приканя малки и големи да преминат през прага на школото и с радост да приемат дълга си за предстоящата учебна година. Над половината училища в света започват своята работна нова година през септември, а първият ден е официално празничен. Затова и трябва да бъде честван като такъв – със забавления за малчуганите и лакомства, с които да се почерпят учениците и техните родители и учители. Ето някои от най-любопитните световни традиции с храна на Първия учебен ден.

Оризови зърна символизират наученото в Япония. Там отдавна кутиите за обяд са практика и ежедневно присъстват в раниците на учащите. На първия учебен ден обаче обядът на всички е един и същ – ориз с водорасли и яйца. Вярва се, че всяко оризово зрънце е ново познание, което детето ще придобие по време на предстоящото си обучение. Водораслите символизират любовта на хората към растенията и водата, а яйцата – към животните и хората. Ето защо дори и злоядите ученици трябва да хапнат целия си обяд – тогава школото ще ги възпита в равновесие с природата и любознателност.

Големи семейни сбирки в САЩ. Американците приемат като ново начало в израстването на детето неговото тръгване на училище или в по-горен клас. Затова вечерта след Първия учебен ден семейството кани близки и приятели, които трябва да се нагостят добре, че да върви учението на отрочето им. Тези празници понякога продължават до сутринта, затова вторият учебен ден в САЩ е отрупан с прозявки.

Чанта с лакомства в Германия и Австрия. Шулетует (schuletuete) представлява голяма ученическа чанта, която децата получават като подарък за Първия учебен ден. За тяхна радост тя не е пълна с учебници, тетрадки и пособия, ами с най-разнообразни лакомства. Някои чанти са дори по-големи от получателите си, а родителите приемат размера за символ на гордост. След тържественото прекрачване на училищния праг децата се събират на двора или в близък парк и всяко черпи съучениците си с лакомства. Прието е на този ден да не се правят забележки за преяждане със сладкиши.

Индивидуални пликчета със сладки от Sweet DreamsСладкиши за Първия учебен ден в България. У нас сякаш традициите се събират в една обща. Учениците получават чанти с пособия и тетрадки, кутии за храна и десерти, с които да почерпят учители, връстници, приятели и роднини след тържеството. Естествено, вечерните празненства у дома също дават повод за похапване, ала подготовката на всичко това изисква време и енергия. Тук на помощ идва сладкарска работилница Sweet Dreams със своята бутикова линия курабийки за Първия учебен ден.

Sweet Dreams десерти за първия учебен денБисквити Сладки мечти за ученици. Има много варианти, в които да изберете празничните сладкиши на ученика. В основата си те са ръчно направени домашни канелени бисквити с висококачествено масло, истински мед и аромат на сладкарски подправки. Във вътрешността си са нежни и меки, а коричката им е приятно хрупкава. Послевкъсут остава дълго и радва с нюансите си. Идеални са за комплимент към учителя, за почерпка на родителите и децата и дори за компания към чаша чай или кафе. Можете да ги поръчате в индивидуални опаковки, за да спазите противоепидемичните мерки или пък в кутия за целия клас. А защо не и отделна кутия за даскала и директора – две от най-важните фигури на обучителния процес? Можете да ги изберете във форма на хрускави книжки, усмихнати ученически лица, цветя и учебници, моливи, бисквити с лично послание. Сладки мечти ще ги направи за вас, а вие просто ще трогнете деца, учители и родители с уникална почерпка за Първия учебен ден.

Ако искате да поръчате своята празнична кутия за 15-ти септември, пълна с шарени, ароматни и вкусни тематични бисквити, свържете се със Sweet Dreams  на тел 0888 36 11 84 или на фейсбук страницата на Сладки мечти.

Sweet Dreams десерти за първия учебен ден

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Sweet Dreams повежда нова ера на домашните близалки

Ръчно направени близалки и попсове радват с вкус като от едно време, лично послание, усмивка на любим герой или пленяват с романтична нотка на белгийс виж още »

Sweet Dreams торта с ягоди и шоколад за женското здраве и щастие

Ягодите имат силен позитивен ефект върху женския организъм, а комбинирани с шоколад, създават щастие, спокойствие и невероятна наслада.   виж още »

Sweet Dreams разказва защо се празнува рожден ден с торта и свещи

Защо на рождения ден се сервира торта, какво означават празничните свещички и защо се канят само приятели?   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта