Регистрация

Каква кутия за храна да купим на ученика

13 Sep 2019   /   nina123   /   Видяна: 1430
Каква кутия за храна да купим на ученика

С много отделения или отделна кутия за междинна закуска – изберете сами според нуждите на детето си.

 

С началото на учебната година родителите се хвърлят в трескаво пазаруване, набавяйки всичко необходимо за своите мъничета. И като оставим учебния и спортния процес настрана, остава да се помисли и за храненето. Нуждите на всяко домакинство са различни – едни деца се хранят в училищната столова, други получават джобни, за да изберат сами своето меню докато са в училище, а трети си имат и родителска питателна подкрепа, която гарантира, че ще заложат на по-здравословно меню от домашно приготвена храна. Но в каква кутия да се прибере всичко това? Ето наколко предложения според потребностите.

 

1. Кутия пълно меню. Ако спазвате кулинарните стандарти, то в кутията трябва да има пет компонента – протеин, въглехидрат, зеленчук (не че зеленчукът не е въглехидрат, но в кулинарията е прието да се води като отделен компонент), сос и десерт. Затова и азиатския тип кутии са разделени на 5 части. В тях на мястото на протеина се поставя месо, риба или варено яйце, за гарнитура може да има картофки, ориз, друг тип вариво; Зеленчуците може да са пресни, варени, стерилизирани или готвени на пара. Сосът е добре да се постави предварително в малка кутишка, която да гарантира, че няма да се разлее и тогава да влезе в отделението на общата кутия. А за десерт – плод или домашно направен сладкиш (къпкейк, кексче, плодово печиво, млечен крем. Той обикновено се хапва в различно от голямото междучасие и служи като междинна закуска. Този тип кутии са подходящи за големи раници, защото е добре да останат изправени на дъното и да не претърпяват „катаклизми“ и „сътресения“ по време на преноса си.

 

2. Индивидуални кутии за прихапване. Ако детето се храни в столовата или получава джобни за хапване, все пак е добре да се спести от семейния бюджет като се заложи на поне едно междинно домашно направено ястие. Палачинки с пълнеж, плодове, сладки или солени тестени изделия, сандвичи – не върви да ги пуснете просто в раницата. Тогава си вземете обикновена кутия за храна, а преди да приберете продукта в нея, го сложете в найлонов плик и вакуумирайте. Вакумът ще предпази ястието от преждевременно разваляне при по-висока температура, а кутията – от намачкване или раздробяване на храната, скъсване на плика и дори изцапване на учебниците, тетрадките и чантата с предназначеното за изяждане.

 

3. Готови междинни закуски за училище. Това са пакетите с ядки или сушени плодове, които засищат и дават енергия и нутриенти на ученика. Тях не е нужно да прибирате в отделна кутия – все пак е добре да се пести място в тежките раници. Затова си изберете джобче, където да слагате на мъниците си хранителна подкрепа при нужда. Целите плодове не са препоръчителни, защото изискват белене, освен ако не са домашни или от екологично производство. А да пуснете детето си с „оръжие“ като ножче или белачка в клас не е добра идея. Любимите пълнозърнести крекери, оризови чипсове и ядки могат да имат специално място в чантата и без да се носят в определени за това кутии.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Трикове с хартия за печене

Ексцентрични и практични приложения на хартиеното фолио за печене.   виж още »

Какъв обяд получават учениците по света

Във Франция и Турция учениците обядват по 1 час, в Израел се носи домашно приготвена, но задължително здравословна храна, а в Унгария се обядва като з виж още »

Да накараме детето да се храни в училище

Родителят трябва да е психолог, когато иска да накара мъничето си да яде. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта