Регистрация

И бъдещите татковци на фолиева диета

25 Jan 2014   /   nina123   /   Видяна: 3097
И бъдещите татковци на фолиева диета

Ако мъжът иска да става баща, да си хапва сирене, листни зеленчуци и яйца.

За здравината на костната система и правилното развитие на гръбначния стълб на плода майките трябва да приемат фолиева киселина още три месеца преди зачатието. За улеснение на съвременната жена витамин В9 (фолиева киселина) се продава на таблетки, съдържащи точната препоръчителна доза за деня. Но освен чрез хапчета, в по-малки дози може да бъде набавяна чрез храната.

Оказва се, че в по-малки дози тя е нужна на мъжете, решили да стават бащи, защото тяхното съдържание на фолиева киселина в организма може да окаже влияние с до 1% върху плода. Разбира се, не е така задължително за бъдещите татковци да взимат таблетки, съдържащи В9, но е добре да видоизменят менюто си в полза на бъдещото си дете.

Специалистите от Лондон, провели проучването, съветват и двамата бъдещи родители да си съставят такава диета, която да гарантира ежедневния прием на три основни продукта – листни зеленчуци, сирене и яйца. Изискването не е сложно, защото само една салата със спанак, яйце и сирене може да набави така нужния витамин. Важно е също да се знае, че витамините от групата В се разграждат пълноценно когато са в по-голяма съвкупност от разновидностите си. Затова не бива да се пренебрегва разнообразното хранене.

И ако за дамите фолиевата киселина на таблетки се препоръчва да бъде започната три месеца преди зачеване и да се взима до третия месец на бременността, то при силния пол трябва да се доставя ежедневно чрез храната, за да има пълноценно влияние. Затова експертите препоръчват яденето на зеле, марули, спанак, айсберг и лапад всеки ден от седмицата, щом мъжът навърши 21-годишна възраст. Яйцата и сиренето също не бива да бъдат забравяни или игнорирани, като техния прием трябва да бъде съобразен с индивидуалните специфики на организма.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Д-р Папазова: Как с природни средства да си решим хормоналните проблеми

Мексиканският сладък картоф, познат под името див ямс или ям, е естественият регулатор на цялата хормонална картина в организма. виж още »

Мъжете трябва да пият с компании по заведения

Психическото здраве и стабилност на мъжа ще се опазят по-добре, ако веднъж седмично излиза с приятели на по чашка. виж още »

Прощъпулник с ордьоври за мъже разкрива креватните им желания

Вижте дали избраникът ви за нощта ще избере сладко или солено, кръгло или ъгловато, с месо или без, за да разберете заслужават ли си усилията да го им виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта