Регистрация

Защо с оскъдно хранене пак дебелея?

03 Oct 2018   /   nina123   /   Видяна: 1296
Защо с оскъдно хранене пак дебелея?

Причините са в неправилното разпределение на храненията и продуктите в тях, както и заради екстремно запасяване на тялото.

 

Не всяка диета успява да зарадва подложения на режим с желаните резултати. Някои диети се оказват нетърпимо строги, други не допринасят за очаквания и обещан краен резултат, а трети дори завършват с качени килограми и обиколки, въпреки целта им да е била точно обратната. Защо се случва така? На този въпрос отговарят хранителни експерти, цитирани от портала за хранене и диететика pusher.com.

 

Храненето с неправилни продукти води до напълняване. Ако броите калориите и се стремите да ги ограничавате, то сигурно идеята, че в 100 г бял хляб има около 260 калории ви допада идеално. По логиката на ниския калориен прием човек може да изяде целия хляб и да спази правилото за 1800 калории на ден. Но нещата далеч не са толкова прости, защото не всичко е цифри.

 

С протеини, комбинирани със зеленчук, се отслабва най-лесно. Немазни риби, варени яйца, бяло пилешко месо, дивечово – те са бедни на калории и съдържат чист протеин. Докато се разграждат, тялото ви се отървава от излишните мазнини и трупа мускулна маса. А така се извайва фигура и спадат сантиметри на обиколките. За да се разгражда по-пълноценно протеиновата храна изисква присъствието на листен зеленчук.

 

Хапвайте въглехидратите самостойно. Сигурно ви радва, че в боба, ориза и картофите няма много калории. Но е важно да ги готвите щадящо и да не ги комбинирате с други продукти. Печени и варени тези храни ще ви помогнат да запазите силата и виталността си, без да качите и грам. Ако си ги сервирате с месо или млечен продукт, стомашното съдържание ще ферментира, тялото ви ще задържи мазнини и ще изхвърли доста от полезните вещества, които е натрупало.

 

Хранете се в правилните часове от деня. Не пропускайте закуската и обяда, както и двете междинни прихапвания за деня – съответно от пресни плодове и сурови ядки. И не си позволявайте да ядете след 19:00 часа. Тогава е време лишеният от задачата да разгражда и усвоява храна организъм да се заеме с горенето на мазнините. Особено активно го прави по време на нощния сън.

 

С екстремен глад не се отслабва. Ако искате да научите тялото си да се засища с по-малки порции или по-малък брой хранения за деня, приучете го постепенно към новия начин на живот. Ако драстично смените хранителния си режим, тялото ще ви отговори като драстично започне да си натрупва всяка погълната калория. И не си позволявайте продължителни тежки диети с прием под 1600 калории, защото ще застрашите здравето си.

 

Всяка диета изисква обмисляне и подход с търпение и разбиране. Все пак диетата е начин на хранене, който трябва да доведе до повишаване на жизнените показатели, а не до болнично легло и разочарования.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Основни причини за надебеляването

Хормони, нездравословен начин на живот и генетична предразположеност са сред най-честите причини за качването на килограми. А пътят към идеалната фигу виж още »

Защо наблюдаваме йо-йо ефект след успешна диета

Нутриционистът Яна Данаилова обяснява защо отслабването с глад е временно и как води до по-голямо напълняване.   виж още »

Тридневна диета спасява от захарна зависимост

Ако не искате да сте грозни, болни и дебели, сведете до минимум консумацията на захар, съветва хранителният експерт Брук Алпърт.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта