Регистрация

Защо не успявам да отслабна?

22 Jan 2018   /   nina123   /   Видяна: 2359
Защо не успявам да отслабна?

Някои хора са обречени да не могат да свалят килограмите, въпреки редовното спортуване и спазването на диети.

 

Със сигурност имате поне един от онези другари, който спортува активно и се храни здравословно и ограничено откъм количества, но все някак си запазва пухкавите тлъстинки в бузите, бедрата и коремчето, колкото и да се старае да ги стопи всячески. Никой не завижда на тези хори, защото при тях дори и един свален грам е коствал много пот и глад. Защо се получава така, обясниха немски учени, цитирани от dir.bg.

 

Вината за телесната структура се крие в генетичната памет. На тези хора по природа им е заложено да са една идея по-пълнички. Това далеч не означава да се примирят и да загърбят суетата, спорта и разумното хранене. Защото направят ли го, качването на килограми ще им е бая по-лесно отколкото тяхното смъкване след това.

 

Генетичното напълняване може да се отключи с годините, обясняват учените, като предупреждават, че онези, на които е записано в ДНК-то да бъдат по-пълнички, могат да напълнеят след 30-тата или 40-тата година, когато хормоналната им картина се промени, метаболитните процеси се забавят и животът се завърти на по-ниски обороти. Други пък могат силно да напълнеят след стресови ситуации, раждане или тежки операции, при които отново се потискат едни хормони за сметка на други.

 

Трябва ли да спазват диети хората, които не могат да отслабнат поради генетични заложби? Разбира се. Всъщност отслабването е възможно, затова не бива да губят кураж, обясняват специалистите, но трябва да комбинират силна воля с правилен подход. Понякога виновник за наднорменото тегло може да се окаже алергия към даден продукт, недобро функциониране на жлеза с вътрешна секреция, неправилна комбинация между ястията, недостиг на сън или пък неправилно подбрани часове за хранене и спане. Затова трябва да се потърси специализирана помощ и да се разбере кой е първоизточникът на невъзможността за смъкване на килцата. Чак после той може да бъде ататкуван така, че да се предаде пред стремежа за красиво тяло и стройна фигура. Вярвайте и се борете - ефектът ще ви се отблагодари за усилията, съветват учените!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Защо започваме да качваме килограми през септември

Късият ден, студеното време, липсата на сезонни плодове и зеленчуци и дебелите дрехи ни обезформят след лято на диети и лишения. виж още »

Мазнини, с които смъкваме килограми

Зехтинът, рибата, ядките и мазните плодове са в помощ на диетата. виж още »

Защо качваме килограми с възрастта

С напредването на годините все по-лесно се натрупват килца и все по-трудно се отслабва заради намаленото влияние на кафявите мазнини. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта