Регистрация

Диетата на Петър Дънов с жито, орехи и ябълки

28 Jan 2014   /   nina123   /   Видяна: 27725
Диетата на Петър Дънов с жито, орехи и ябълки

10-дневна прочистваща диета на Учителя сваля килограми и изчиства токсините от тялото.

Всеки съвременен човек трябва да полага грижи за тялото и душата си чрез храната – твърди Учителя Петър Дънов и описва диета, която трябва да се спазва 10 дни на всеки два месеца, за да може хората да освободят натрупаните нечистотии в организма си, а освен това и да свалят качените килограми, които въпрепятстват правилната функция на тялото. Диетата се започва винаги на пълнолуние, защото когато луната намалява, килограните се топят по-лесно. Не бива да се спазва от хора, които имат непоносимост към глутен или жени в напреднала бременност. За разлика от модерните диети, базиращи се на разнообразни хранителни продукти, в този режим се залага на семплото разнообразие от 4 прадукта плюс вода и не бива да се консумира нищо друго освен тях.

През първите девет дни от диетата на Петър Дънов човек трябва да яде три пъти на ден по 100 грама жито при основните си хранения и да залъгва глада с допълнителните разрешени продукти - 3 лъжички мед, 3 ябълки и 9 ореха. Между яденията трябва да се пие много вода, като Учителя изрично посочва, че тя не бива да е чешмяна или минерална, най-добре изворна или дъждовна, а количеството не бива да е под 1,5 литра.

Важно е и как се приготвя житото в диетата на Дънов. На първо място то трябва да е чисто – да не са използвани торове и химикали при отглеждането му, затова най-добре ще е да се събере домашна реколта или да се потърсят истински житни зърна от биомагазин, който да гарантира тяхната чистота. Още вечер, непосредствено преди лягане 100 г жито се запарва с 2 чаши току-що спряла да кипи вода и се оставя под капак в съд за през нощта. Веднага след ставане зърната се прецеждат, а водата от тях се изпива. Попарва се по същия начин и новата порция за обяд. Час след изпиването на водата, вече могат да се ядат и зърната. По желание може да се подсладят с 1 лъжичка мед, сурови орехови ядки или парчета от ябълката. Същата е процедурата на обяд и вечеря. Може, разбира се, ако човек огладнява по-често през деня, да си остави ябълките, ядките и меда, на които има право, за междинни хранения.

Краят на диетата започва с обяда на 10-тия ден, когато към житната порция се прибавя супа от сварени в 500 мл вода 3 картофа, връзка магданоз и праз лук. Допускат се и подправките сол и черен пипер. Същото количество се хапва и към вечерната доза жито.

След приключване на хранителния режим трябва да се има предвид, че стомахът е отвикнал от тежката храна, затова в първите няколко дни е добре да се хапват само плодове, зеленчуци, хляб и супи. Ще се създаде особен стрес, ако се прибегне към тежки меса, комбинации от месо с хляб или картофи и най-лошото – пържени храни. 

При стъпване на кантара след края на захранването ще могат да се отчетат резултатите, засягащи суетата - свалените килограми. Но в следващите нощи, по време на сън ще се забележат и духовните последствия от режима - по-спокоен и дълбок сън, а сънищата, ако има такива ще са по-цветни и позитивни, лишени от кошмари. Освен това сутрините ще са изпълнени с радост, а деня - с енергия и добро настроение.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Домашно сладко от зелени орехи радва тялото и небцето

Как се прави сладко от цели орехчета с кората и с какво може да се поднесе полезният домашен мармалад?   виж още »

Съвети за варене на храна от Петър Дънов

Термичната обработка трябва да е с възможно минимално време и на умерен градус.   виж още »

Стафидена вода – нов хит за отслабване и детоксикация

Отварата от сушени плодове помага да се прочистим от всякакви шлаки в организма и да измием излишните килограми и мазнини от тялото.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта