Регистрация

Диета с чиа, краставица и лимон за закуска

19 Sep 2022   /   nina123   /   Видяна: 1314
Диета с чиа, краставица и лимон за закуска

Диетична напитка с кисната чиа, лимонов сок и краставица помага за свалянето на килограм, горенето на мазнини, понижаването на холестерола и изчистването на шлаки и токсини.

 

Лятната ваканция приключи, но за мнозина тя не бе успешна откъм спазване на тренировъчни и хранителни режими. Тепърва идва времето на застой у дома и тежки зимни гозби, от които неминуемо килограмите се повишават. Затова влогърът Алекзандър предлага в канала си Schnelle Rezepte едноседмична прочистваща диета с краставица и чиа, която да запаси тялото с полезни вещества и да изчисти някое от килцата, качени през почивката. Махнати на време, те няма да останат трайно върху тялото и самочувствието. Диетата е лесна и изисква само да замените закуската с напитка с краставици, лимони и чиа.

Рецепта с чиа за отслабване и понижаване на холестерола. За целта веднага след като станете от нощен сън залейте 1 с.л. с връх семена чиа със 100 мл вода. Разбъркайте и оставете за 30-40 минути – време през което да се подготвите за делничните си задължения. След това се върнете при вече набъбналата чиа – семената трябва да са изпили водата или поне по-голямата част от нея. В блендер или с пасатор смелете ½ добре измита и обелена  краставица, нарязана на кубчета със сока от 1 лимон и 50 мл вода. Трябва да стане приятно течно пюре. Смесете го с набъбналата чиа и изпийте в рамките на 5-8 минути.

Рецепта за кейк с тиква и чиа

Магията на чиата в борбата с килограмите. Семенцата имат свойството да поглъщат 12 пъти повече влага от размера си. Набъбнали, те образуват гел, който полепва по лигавиците и пречи на усвояването на въглехидрати – основен хранителен компонент, от който се дебелее. Чиата съдържа полезни аминокиселини и мазнини, а те от своя страна борят лошия холестерол. Има силата да прочисти задържани в тялото соли, канцерогенни вещества, токсини и шлаки, които пречат на отслабването и правилното функциониране на организма. Забързва метаболизма и ускорява движението на кръвта – така без увеличаване на натоварването, се повишава горенето на калории. Засища силно, защото в стомаха продължава да набъбва и създава усещане за пълнота. Така следващият глад ще се появи по-късно от очакваното.

Рецепта за крем от чиа и манго

Краставица и лимон за горене на мазнини. Другите две съставки от диетичната закуска са също толкова важни. Лимоните от край време се използват като сутрешна добавка за отслабване заради киселината в тях, която директно атакува мастните депа. Витамин С дава допълнителна сила на тялото и имунитета, а солите и водата в краставицата хидратират и извеждат от организма задържани вредни  вещества. Така тялото работи чисто и на пълни обороти, изпълнено с енергия, виталност и сила. Спазването на режима трябва да продължи минимум 1 седмица, за да се даде шанс на полезните съставки да изчистят добре организма и да го приучат да действа в новия си режим.

Рецепта за смути с банан, чиа и овесени ядки

Възможни добавки в напитката за отслабване. За хората, които не са свикнали да консумират чиа, още повече в набъбнал вариант, този коктейл за смъкване на килограми и холестерол може да изглежда неприятен на вкус. За да подобрите качествата му можете да добавите листа мента, ½ ч.л. стевия, 1 ч.л. ксилитол или еритрол. Капки ванилова есенция също са допустими. Не подслаждайте обаче със захар или мед, както и с други изкуствени подсладители, а се доверете само на гореспоменатите натурални продукти. Всеки следващ ден напитката ще става все по-поносима, пък дори може и да ви хареса.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Вода от чиа за закуска, отслабване и ситост

Напитка от набъбнала чиа дава енергия, засища и убива глада за сладкиши щом се приеме сутрин вместо закуска.   виж още »

Протеинова закуска убива глада

Хапвайте яйца вместо сладкиши при първото си ядене и апетитът ще си отиде за целия ден. виж още »

Семена от чиа – новата модерна суперхрана

Във вълшебните зрънца се съдържат три пъти повече антиоксиданти, отколкото в боровинките. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта