Регистрация

Главозамайващо въртене и кулинарни въпроси в Hell's Kitchen 3

20 Mar 2020   /   nina123   /   Видяна: 1618
Главозамайващо въртене и кулинарни въпроси в Hell's Kitchen 3

Гергана завъртя и отряза главата на своя възлюбен Мишо, като го победи с кулинарни познания и завиден баланс.

 

Съдбата се оказа немилостива за влюбените гълъбчета Гери и Мишо от Hell's Kitchen 3, като ги изправи един срещу друг в дуел за елиминации. Освен познания, състезателите трябваше да докажат и че са здраво стъпили на земята. За целта те подпират чело в прът, застопорен на земята и се въртят около него докато Шеф Ангелов дава данни за кулинар, рецепта или хранителни продукти. Първият, които се сети отговора, спира въртенето и тръгва по летва над земята. Едва когато стигне в края ѝ има право да отговори. А верният отговор дава право за избор на продукт, който да се включи в рецепта с телешко месо. Ето и въпросите, за да тествате себе си: Отговорите ще намерите в края на материала.

 

1. Кой е той? Трикратен носител на титлата „Ресторант на годината“. Първият българин станал шеф в 5-звезден хотел. Страстен колекционер на ретро автомобили. Изключителен педант в кулинарията. Не обича попара.

 

2. Популярна подправка в средиземноморската кухня. Родственик на ментата и мащерката. На някои български диалекти се нарича „гюлбул“. У нас най-често се използва като подправка за печени картофи.

 

3. Според ботаническата класификация са плодове, широко разпространени из цялото Средиземноморие. В суровия си вид горчат и почти не стават за ядене.

 

4. Вид сос, изборетен от римляните през Античността. Това е била единствената хранителна добавка, разрешена по време на пости от Католическата църква през Средновековието. Използва се като подправка за салати, сандвичи и някои видове печено месо. За родина на съвременния вариант на соса се смята град Дижон.

 

5. Вариация на традиционно европейско ястие. Кръстено е на белгийска принцеса, вдовица на австроунгарския престолонаследник Рудолф. Ако беше човек, щеше да има имен ден на 27-и декември.

 

6. Вещество с един атом натрий и един атом хлор. Използва се като подправка.

 

7. За първи път подобни животни се появяват на Земята преди 250 млн. години. Има доказателства, че хората ги ядат. Тази храна днес се счита за афродизиак. Вид мекотело от клас миди.

 

8. В класическия си вариант се приготвя единствено от телешко месо. Преди в Европа да пристигне картофът, ястието се е поднасяло върху канапе от паста.

 

9. Традиционно за Балканите и Близкия Изток ястие. Смята се, че всяка жена трябва да умее да го прави, за да си намери мъж.

 

Отговори:

1. Шеф Виктор Ангелов

2. Розмарин

3. Маслини

4. Горчица

5. Руло Стефани

6. Сол

7. Стриди

8. Виенски шницел

9. Мусака

ПОДОБНИ СТАТИИ

На какво меню заложиха финалистите в Hell's kitchen 3

Атанас се спря на традиционна храна, сготвена по модерен начин, а Реджеп представи виртуозни авторски италиански специалитети.   виж още »

Кулинарен тест в Hell's kitchen в играта Семейни храни

Тестове с храна за проверка на кулинарни познания и готварска обща култура.   виж още »

Задачата от Умирай трудно с приложение в Hell's kitchen 3

Как ще измерите 4 литра вода без везна, ако разполагате с една туба от 3 литра и две туби от 5 литра?   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта