Регистрация

На какво меню заложиха финалистите в Hell's kitchen 3

22 May 2020   /   nina123   /   Видяна: 1801
На какво меню заложиха финалистите в Hell's kitchen 3

Атанас се спря на традиционна храна, сготвена по модерен начин, а Реджеп представи виртуозни авторски италиански специалитети.

 

Големият финал на Hell's kitchen 3 приключи, а новият победител е Реджеп Бадев – 30-годишен главен готвач в модерен хотелски комплекс в Германия. Ексцентри чният Реджи, напуснал на 5 годинки родната Сърница, за да живее със семейството си в Италия, плени сърцата със своята страст в кухнята, прекрасните плата, които изкусуряваше до последен детайл и виртуозните си умения за боравене с продуктите.

 

Срещу него се изправи синеокият разбивач на женски сърца – 26-годишният пловдивчанин Атанас Балкански, който е готвил за Лейди Гага, а в момента се вихри като главен готвач в кухнята на елитно столично заведение. Атанас, който е с кулинарно потекло, си спечели симпатиите на публиката с готовност да помогне, самоотверженост и честност, дълбоки енциклопедични познания в областта на кулинарията и не на последно място майсторство в направата на храни.

 

Във финалния сблъсък между двамата претенденти за голямата награда, шеф Ангелов им постави задача да измислят свое авторско меню, с което да издадат последната резервация в надпреварата. Ястията освен вкусни и красиви, трябваше да са иновативни, интересни и възможни за приготвяне в рамките на 20 минути от резервацията. С тази задача, кухня и продукти на разположение двамата кулинарни прекараха последната нощ в измисляне на авторски рецепти и идеи за аранжиране на платата с тях. Ето какво меню сътвориха.

 

Атанас представи предястие от цветна киноа, овкусена с лешников тахан и ягодов сироп. Отгоре има прясна валериана със зърна нар и хрупкави лешници, а украсата е от мус от козе сирене с мента и магданоз и пудра от лешници. За топло предястие сервира миди сен жак върху пюре от целина, фенел и ябълка и финален щрихт от грах с билки и лимонова кора. Основното е сготвено по няколко начина пилешко с хрупкава кожичка и покривка от семена, сервирано с печена царевица с масло и карамелена коричка. Десертът е авторско Еклерамису – така наречените от Наско еклери са с какаова коричка и плънка от крем тирамису, покапани със сос от кафе и поръсени с филирани бадеми.

 

Реджеп залага на италианската нотка в оригинално и цветно меню. За студено предястие готви Канелони с мус от три вида сирена, пълнени с шамфъстък, сушени домати, сок и кора от лайм, поднесени с песто росо, чатни от ананас и решетка от пармезан. Топлото предястие е аранчини сицилиано, направени по специален начин. В панираната топчица от ориз има течен център болонезе с добавка от грах, биволско сирене и яйце. А аранчината е потопена в сос от сирена и мус от грх. Основното е бут от токачка с плънка от аспержи, сос от порчини, два вида романеско, и крем от цвекло. Десертът се казва Шоколадова вариация и представлява прче сладкиш с няколко вида шоколад с различни текстури, поднесено върху течен шоколад с нар и ядков сос и украсено с хрустина.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Човекът Валентина Вълкова, който се крие във финалиста от Hell’s kitchen 4

Какво ще прави победителката в Hell’s kitchen 4 с голямата награда и кое накара немската кулинарка да се завърне на родна земя?   виж още »

Какво представлява прословутото Витело тонато от Hell’s kitchen 4

Как се готви Витело тонато – едно от най-емблематичните ястия с телешко в италианската кухня?   виж още »

Кулинарен тест за сирена от шеф Виктор Ангелов

Проверете знанията си за сирената със сиренени въпроси от шеф Ангелов.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта