Регистрация

Газираните напитки ни убиват бавно, но сигурно

14 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 3644
Газираните напитки ни убиват бавно, но сигурно

Учени доказаха че само три кутийки газирана вода или кока-кола на ден ще съкратят живота ни с няколко години.

Изследователи от университета в Юта публикуваха шокиращ доклад, доказващ, че колкото и здравословно да се храните, ако изпивате по 2-3 газирани напитки на ден или питиета с добавена захар, рискувате да умрете по-млади, а също така и да се сдобиете с по-малобройно поколение.

В интервю пред в. „Дейли експрес“ ръководителят на екипа – проф. Уейн Потс обяснява, че в рамките на изследването са участвали 25 мишки, които са хранени по нормален за гризачите начин, но на някои от тях са давани газирани напитки с добавена захар. Първоначално в групата на „пиячите“ е спаднала половата активност, а мъжките индивиди са завземали по-тясна територия. Постепенно женските пък започнали да раждат по-малко на брой мишлета, а всички дружно затлъстели и започнали да измират преди индивидите от контролната група.

Учените твърдят, че нивата на захар в напитките, които регулаторните органи не считат за вредни или опасни за здравето, всъщност са косвени причинители на ранна смърт и сигурна предпоставка за намаляване на плодовитостта. Затова от екипът, провел изследването препоръчват да се заглеждаме в етикетите на питиетата, които си купуваме от хранителната верига и да се стараем не повече от 20% от калориите, които поглъщаме за деня да бъдат доставени на тялото от газирани напитки с добавена захар.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Смъртен случай в Китай след препиване с кола

Китаец получи усложнения и почина след като изпи 1,5 л. кола за 10 минути.   виж още »

Разликата между сода, газирана вода и тоник

Каква е разликата между газираната вода и содата и какво представлява напитката тоник?   виж още »

Колата руши тялото от „входа“ до „изхода“

Как с бутилка Кока-кола си вредим – от зъбите и езика, през хранопровода, стомаха, вътрешните органи и червата, та чак до настроението и усещане виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта