Регистрация

Вкусен Хелоуин с лакомствата на Sweet Dreams

18 Oct 2021   /   nina123   /   Видяна: 1004
Вкусен Хелоуин с лакомствата на Sweet Dreams

С поръчка на сладкиши за Хелоуин пестите ценно време за себе си и любимите хора, като си гарантирате страхотни лакомства и неповторим вкус за празника на Вси Светии.

 

Отново е октомври – месецът на тиквите и реколтата от последните есенни плодове. И докато за порасналите това е шанс да хапват пресни дарове на природата, то децата с нетърпение очакват предстоящата тирада от зимни празници, свързани с подаръци, сладкиши и игри. Но преди да заблестят коледните лампи друга украса превзема домове и магазини – приготовлението за Хелоуин.

Откъде идва Хелоуин? Празникът е с дълбоки келтски корени, залегнали в традицията преди повече от две хилядолетия. Всяка година в деня, датиран днес като 31-и октомври, се чествала богинята на смъртта Хелавин. Нейното име се почитало от друидите с карнавални ритуали, като се вярвало, че тя отваря врата между света на живите и мъртвите. Оттам идва и думата хел (hell) в английския език, означаваща – ад. С годините Църквата се наложила над езическия ритуал, но последните три века празникът се съживява на различни места по света, придобил нов облик и тълкуване.

Хелоуин е празник на карнавалните одежди и лакомствата. Тъй като днес няма жива запазена религия, която да почита Хелавин, хора с различни вярвания се включват в маскаради и игри, просто за да имат още един повод за тържество. Естествено, децата са най-въодушевени от честването. Но в ръцете на техните родители и близки е стоварена тежестта на цялата организация по направата и набавянето на лакомства и сладкиши, откриването и снабдяването със страшни костюми и дипленето на тематична украса у дома. Отново – докато едни празнуват и се забавляват, други се трудят, защото няма по-ценно от детската усмивка и споделената радост. Но приготовленията за Хелоуин могат да бъдат много лесни и ефектни, ако възрастният съумее да потърси правилната подкрепа.

Домашни бисквити за Хелоуин по поръчкаУкраса от сладкиши за ХелоуинSweet dreams лакомства за Хелоуин. Вместо загрижените майки да прекарат часове и дни в кухнята в захаросване на ябълки, месене на сладки и правене на десертни украси, могат да разчитат, че сладкарска работилница Сладки мечти ще свърши тази работа вместо тях. Така ще останат ценни минути за любимите хора, за изкусуряване на тоалетите и спретване на тематичната украса на дома. А какво по-хубаво, когато празничното настроение е обзело уютната атмосфера, в нея да се наместят като вкусен завършек ръчно направени лакомства, тематично изрисувани за Хелоуин?

Sweet dreams лакомства близлаки за ХелоуинКурабийки за Хелоуин от Сладки мечтиБлизалки и бисквити за Хелоуин от Сладки мечти. Ако очаквате маскирани гости да почукат на врата с неудобния въпрос „Лакомство или номер“, бъдете подготвени, за да не отнесете счупено яйце, домат, сажди или пръскане с вода. Sweet Dreams предлага ръчно направени домашни медени бисквити с тематична украса и дъх на канела, джинджифил, мед. Те са хрупкави отвън, меки и вкусни в сърцевината си и определено ще омилостивят появилите се на прага демони и чудовища. Можете също да им предложите и домашните близалки на Сладки мечти с карамелен вкус и хелоуинска картинка. Бъдете сигурни – лакомствата се изработват само с висококачествени материали и под строг хигиенен контрол, съчетан с високия професионализъм на майсторите на десерти.

Торта за празника на Вси СветииТорта за Хелоуин празник вкъщи. Ако пък сте се нагърбили с тежката задача да посрещнете гости в тесен кръг като избегнете големите събирания в клубове и парти центрове, то една празнична торта за Хелоуин, направена от Sweet Dreams ще ви спести много време и труд. Можете и да занесете и купона на приятели, за да не отивате с празни ръце. Сладки мечти ще изпълни вашите идеи за декорация, а под нея ще се съобрази с индивидуалните ви вкусове и предпочитания, за да комбинира най-подходящите за вас блатове и платки, кремове, сладкарски аромати и вкусове. Избирайте смело – ванилия, канела, маскарпоне, сурови и веган сладкиши, кондензирано мляко, шоколад или плодови нюанси. Сладките мечти могат да бъдат вкусна реалност, стига да го пожелаете.

А ако вече имате концепция за вашето невероятно лакомство за Хелоуин или искате да се консултирате кой е най-подходящият за вас сладкиш – свържете се със Sweet dreams на тел: 088 836 1184 или на фейсбук страницата на Сладки мечти.

 

Ръчни бисквити за ХелоуинSweet Dreams поръчка за Хелоуин

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Сбъднати Сладки мечти за оригинални сладкиши за Хелоуин

Домашни бисквити за Хелоуин, Хелоуин торта и неустоими карамелени близалки за празника на Вси Светии радват малчуганите и спестяват ценно време на род виж още »

Sweet Dreams разказва щастливата приказка за Хензел и Гретел

Празнична къщичка от бисквити вместо торта създава уникално настроение у малки и големи.   виж още »

Защо на Хелоуин се прави фенер от тиква

Историята за фермера Джак, тиквения фенер и духът, който броди, носейки горящ огън в тиква. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта