Регистрация

Видове пиянство според начина, по който се държи човек

30 Nov 2017   /   nina123   /   Видяна: 3597
Видове пиянство според начина, по който се държи човек

Четири основни типа на пияния човек категоризираха учени от Мисури.

Върлува мит, че човек, когато подпийне става избухлив и раздразнителен, често способен да наранява себе си и околните. Съществуват и други теории според които алкохолът отключва истинския потенциал за комуникативност, логическо мислене и общия чар. Във всяка от тезите има доза истина, защото консумацията на спиртни напитки влияе както на мозъка, така и на цялата нервна система и е способна да предизвика допълнителни емоции, мисли и чувства.

Как влияе алкохолът на хората? На този въпрос се заеха да отговорят учени от Университета в Мисури, търсейки промяната в начина на мислене, нрава и нивото на агресивност на индивидите след близка среща с чашката. Оказва се, че няма константа, по която се движи човешкия нрав след употреба на алкохол, пише dir.bg. За сметка на това експертите успяха да разделят пияните на четири основни групи според начина, по който се променя поведението им. За целта учените са изследвали 374 студента в нетрезво състояние и са успели да създадат своя квартет категории. Ето и какви са те:

Пияният тип ХЕМИНГУЕЙ не се променя, колкото и да изпие. Към „Хемингуей“ спадат хора, които честичко си посръбват, но имат устойчив черен дроб. Можете да попаднете с такъв човек на маса и да го гледате как продължително време обръща чаши, но мисълта му продължава да тече гладко, настроението му се запазва без приливи и отливи и разсъжденията му остават все така логични. Ако се чудите дали въобще е пиян – да, така е. Но алкохолът не му въздейства особено. Тези хора не са агресивни и са чудесна компания за дълготрайно наливане. Несъмнено на финала алкохолът пак ще победи и Хемингуей просто ще се оттегли да поспинка.

Пияният тип ХАЙД ще ви навлече проблеми. Категорията е взаимствана от романа на Робърт Луис Стивънсън – Странният случай с доктор Джекил и господин Хайд. Подобно на единия от геройте на творбата, хората от категорията „Хайд“ имат две лица – трезво и пияно. И докато преди употребата на алкохол, те се държат като нормални представители на човешкия род, то след това се превръщат в чудовища. Склонни са към насилие над околните и дори над себе си. Хубаво е да внимавате с такива авери, защото на пияна глава могат да причинят наистина ужасни неща. А ако се опитате да им секнете глътката, несъмнено ще пострадате.

Пияната МЕРИ ПОПИНЗ хваща чадъра и отлита с усмивка. Обикновено това са интруверти, на които е нужен малко градус, за да се развеселят и да станат разговорливи и благи. Тези хора не са опасни за себе си и околните. Обикновено приятелите, които ги познават, им набутват пиячката в ръцете, за да стане по-весело. Едва след няколко чашки Мери Попинз ще се престраши да потанцува или да махне някоя и друга дреха. А колко вицове знае, ще разберете, ако я напиете.

Напие ли се СМАХНАТИЯТ ПРОФЕСОР започва да прави големи щуротии. В тази категория влизат хора, които са склонни да се навият на всичко, стига да са глътнали достатъчно. Изведнъж придобиват голям кураж, започват да се чувстват особено секси и поведението им няма нищо общо със същата личност в трезвен вариант. Пиячката просто ги кара да превъртят. Те не са склонни към агресия, но не им хвърляйте предизвикателства, защото на почерпена глава могат да ходят по парапети на 13-ия етаж, да танцуват голи в центъра на града или да оберат магазин просто за удоволствие.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Британците се напиват най-често

Англичаните най-често прекаляват с алкохола.   виж още »

Защо едни хора се напиват лесно, а други – не?

Ензим в човешкото тяло отговаря за първичната преработка на алкохола и елиминиране на вредните действия от ферментиралите напитки.   виж още »

10 любопитни факта за алкохола и пиячите

Вижте кога е започнало напиването на Земята, коя е най-скъпата водка и колко души са пияни в момента. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта