Регистрация

В Азия се хранят най-здравословно

28 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 3060
В Азия се хранят най-здравословно

Традиционните хранителни продукти за азиатките са в основата на тяхната безупречна визия.

Колкото и индивидуални да са представите за красота, не може да се каже на хубавото - грозно – учи българска поговорка. Затова, колкото и да си кривим душата, не можем да отречем, че жените с индийски и монголоидни черти са едни от най-изящните красавици в световен мащаб. Мнозинството от тях могат да се похвалят с гладка кожа, слабо тяло, буйна коса, влажен поглед и спортна осанка; със симетрични половини на лицето и тялото и особена жизненост и позитивизъм, които се изписват дори на лика им.

Защо тези жени, които са от различна раса, са така пленителни, се заеха да отговорят група теоритици, които преди по-малко от месец създадоха една иновативна и модерна теза, която промени мисленето за храната в световен мащаб. Разсъжденията започнаха от факта, че общото между индийките и монголоидните дами е, че те обитават сравнително един и същи ареал, което явно е определящото за вродената им хубост и чар. Но защо именно те?

Ако разгледаме хранителните продукти, традиционни за индийската, виетнамската, китайската, японската и монголската кухня, ще открием много сходства, обясняват теоритиците. Националните ястия се фокусират около пикантни основни, богати на екстравагантни за европееца подправки, често поднасяни с оризова гарнитура от небелени зърна. В десертите се използват плодове, сладки сокове от растения и млека. Салатите са пищни, разнообразни и често пъти нискокалорични и съдържащи предимно пресни продукти.

Във всички традиционни храни на тамошните народи има едно – много витамини и минерали, както и вълшебни билки, лекуващи тялото и ума. Соеви кълнове, водорасли, соя, бамбук – те са толкова полезни и се хапват почти на всяко основно. В небеления ориз и тъмните му събратя пък се съдържат букети от полезни за тялото вещества. Зеленият чай, който е на особена почит в Азия е същински дар за организма, защото има силни антиоксидантни свойства. Какво да кажем за задължителната салата и супа, без които не се сяда на маса и които запълват стомаха с малко калории и много витамини?

Красотата на тези жени идва от начина им на хранене, смятат изследователите, обяснявайки, че подправки като чили, соев сос, канела, куркума, кориандър са така полезни, че могат да предпазят от всяка болест. А нима има азиатско ястие без тях. Хората на континента не просто ядат, те умеят да се лекуват чрез храна и то без да си го налагат, а просто като следват традициите и обичаите за готвене на предците си.

Няма как една жена да не изглежда добре, ако поколения наред, всички в рода й са живели според хранителните закони на природата и са давали на тялото си възможно най-подходящото. Гените се спасяват от мутации, кожа, кости, космени фоликули – те всички получават най-доброто за развитието си още на преднатално ниво. И когато човек се роди, продължава да се храни с изобилие от полезните продукти.

Тук теоритиците апелират модерния европеец да се замисли над хранителните си навици, да се сети колко пъти на ден пие чисто какао, зелен чай, отвара от горски билки; колко често си хапва плодове и зеленчуци в свежо и прясно състояние и кога за последно е прочиствал тялото си с нещо пикантно, подправено за финал с канела или кориандър. И когато си отговори на тези въпроси, да разбере, че красотата отвън представлява вътрешно здраве, да се сети, че позитивният човек е такъв, защото се чувства добре в кожата си – кожа, която също е получавала в големи дози витамини и минерали през целия си живот, от създаването на първата дермална клетка в майчината утроба.

Ако искате да се поучите от кухните на азиатците - ето предложения:

Индийски рецепти

Китайски рецепти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Златни японски правила в храненето

Отношението на японците към храната е определящо за доброто им здраве и перфектната фигура. Ето от кои правила можем да се поучим.   виж още »

Яжте ориз за здраве и красота

Оризовата гарнитура набавя минерали и засища с малко калории. виж още »

Ядки удължават живота и даряват здраве и красота

Ежедневната консумация на каквито и да е ядки намалява риска от сърдечно-съдови заболявания с 30%. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта