Регистрация

Азиатски алкохолни напитки с цяла змия, бебета мишки и животински части

23 Sep 2022   /   nina123   /   Видяна: 2559
Азиатски алкохолни напитки с цяла змия, бебета мишки и животински части

Гнусни оризови напитки с добавки на животни в тях потрисат любителите на флората и фауната и предизвикват потрес в разбиранията на модерния човек. Този материал не е за хора със слаби сърца и лабилна психика.

 

По света се сервират и консумират храни, които нормалната европейска психика трудно би се преборила да постави в устата си. Скалаци, хлебарки, морски свинчета, гушери, сирене с червеи и какво ли още не се настанява на трапезата на хората, а в чашите влизат кравешка урина, дехидратиран човешки пръст от крак, тестиси от куче. Азиатците като че ли са най-изобретателни в разтърсващите коктейли, където традиционните напитки от ферментирал ориз се комбинират с животни по потресаващ начин. Смелите туристи оженяват гения на тези питиета, природозащитниите се потрисат, а местните просто си ги пийват, ако могат да си позволят високата им цена. Ето някои от най-покъртителните алкохоли с добавки, описани от Слави в канала The Clashers.

Хабу саке съдържа цяла змия в бутилката. Нарича се още Окинавско змийско вино и е напитка за смелчаци. Отровна местна змия от рода на пепелянките се хваща жива и се поставя в лед докато не замръзне. После се изкормва внимателно и се зашива. Поставя се в агресивна позиция в бутилка, с вдигната глава и изправена настрани пелерина, след което се залива със саке. Кисне така поне 30 дни, а видът на напитката е особено плашещ. Вярва се, че при отваряне на бурилката змията е запазила сила за едно последно ухапване и е склонна да убие с отровата си онзи, който смята да глътне от опяняващата ѝ марината. Истината е, че алкохолът разгражда отровата и питието е плашещо на вид, но не и опасно за здравето. За съжаление Хабу Саке се продава само в Япония без никакъв износ извън страната. Пък и цената му започва от 300 евро за бутилка.

Китайско вино с бебета мишки. Тази покъртителна напитка се приготвя в Китай и Кореа още от древността, но въпреки че изглежда покъртителна за останалия свят, се приготвя и до днес. Предупреждаваме, че тази информация не е за хора със слаби сърца и психика, затова спрете четенето до тук, ако прдполагате, че може да се разстроите. За специфичното вино се взимат 15 мишлета, родени не по-късно от 72 часа. Пускат се живи в бутилка оризово вино, затваря се капачката и се оставя да ферментира 14 месеца. След това задължително във всяка чаша трябва да има по мишле, а устните да се допират до него при всяко отпиване. При последната глътка мишлето се изяжда. Хората, опитвали странния алкохол, твърдят, че има вкус на бензин. Което пък доказва, че са пили и по-опасни неща от вино с миши трупове.

Ликьор с животински пениси – Тежи Самбиан Джиу. Това е рецепта за месо с ориз, но оризът е под формата на ликьор, а месото представлява три цели пениса от животни – куче, тюлен и елен. Добавят се още джинджифил, женшен и азиатски билки. Алкохолното съдържание е около 30%. Китайците твърдят, че това питие действа на мъжете като виагра и повишава размера на достойнството им. На вкус Тежи Самбиан Джиу е описван като много кисел сок от сливи с нотки на развален протеин и едва доловим сладникав нюанс. В Китай питието е разпространено и дори се продава в шишченца тип „патрончета“ на цена около 20 евро.

Тежи Самбиан Джиу за ценители. Няма медицински доказателства, че напитката наистина влияе на мъжката полова мощ, но и до днес китайците я почитат и употребяват. Някои от по-богатите ѝ фенове предпочитат тя да е приготвена по определени стандарти. За сила и мощ се предлагат бутилки с цял сурово маринован в ликьора тигров пенис за цена от около 4500 евро. Въпреки инициативите на природозащитниците за прекратяване на варварския обичай, и до днес питието си остава тачена част от китайската кулинарна традиция.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Срамно скъпи японски храни, известни по цял свят

Най-скъпите японски плодове, гъби и месо са търсени по цял свят въпреки срамно високата си цена. Кои са тези хранителни продукти и защо струват толков виж още »

Хлебарки – здравословен протеин по китайски

Фермерът Ли отглежда американски хлебарки за направата на вкусни мезета и елитна козметика.   виж още »

Три от най-гнусните ястия на света

Печени морски свинчета, развалени запъртъци и пържени скакалци привличат туристи от цял свят. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта