Регистрация

Хладилник носи храна при повикване

11 Sep 2017   /   nina123   /   Видяна: 1519
Хладилник носи храна при повикване

Умен хладилник се движи из дома и носи храната на стопанина си.

Традиционната реплика „Жена, дай бирата“ вече може да бъде отправена и към хладилника, който да извършва същата дейност, без обаче да се обижда от грубо отношение, шегуват се присъствали на представянето на новия домакнски уред, който бая ще улесни живота на съвременния човек.

Хладилникът отива до собственика си, за да му занесе нужните продукти. При закупуване в паметта на машината се вкарва карта на дома, така умният домашен помощник се ориентира между мебелите и търкаля безаварийно съдържанието на студената си вътрешност навсякъде в дома. Освен това е снабден със сензори, които подобно на ориентирането на прилепите усещат точните координати на заобикалящите го предмети, затова дори и да вкарате ново обзавеждане, то няма да затрудни хладилника. Проблем на уреда е, че не може да изкачва стпала, затова е добре да го поставите на етажа, на който се храните или готвите. След като изпълни задачата си по транспортиране на ястието до стопанина си, умното роботче се връща обратно на място, за да не пречи на спокойното придвижване на хората в къщата и да не нарушава визията на интериора.

Уминят хладилник отговаря на повикване. Не е нужно дори да носите дистанционно в себе си. Машината запомня и отговаря на няколко галаса, а по този начин може да бъде електронен домашен любимец на повече от един член на семейството. За съжаление в тази версия на уреда не е заложена идеята какво трябва да донесе, но след зададената команда, идва, за да помогне. Така човек има шанс да прибере на студено покупките си, още преди да си е събул обувките на входната врата, обясняват японските му създадатели от Panasonic.

Идващият хладилник е подходящ за инвалиди и мързеливци. Основната му идея не е да задоволява мързела на хората, като сервира добре изстудена бира по време на мача или сериала. Той е създаден за да помага на множеството хора със затруднена подвижност, защото те понякога дори държат лекарствата си в хладилник. Но покрай тях ще намажат и домакините, чиито печка и готварски плот се намират далеч от хладилника. Уредът определено улсенява човешкото ежедневие, но за съжаление ще трябва да почакаме цели 6 години, докато бъде пуснат на пазара, обясняват създателите на умната машина.

А дотогава ви остава да помечтаете как точно бихте използвали робота и не на последно място да си спестите солидна сума, защото се очаква цената на модерния хладилник да бъде четирикратно по-висока от тази на обикновените му събратя, които не изпълняват гласови команди.

Бихте ли си взели такава машина и как планирате да я използвате – споделете в коментарите под статията или на фейсбук страницата на kulinarno.bg.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Яйце от въглен бори миризмата в хладилника

Иновативно псевдояйце и бабини методи за свеж аромат в хладилника виж още »

Австралицйи возят алкохол в моторизирани хладилници

Органите на реда в Австралия съобщават за зачестили случаи на арестувани шофьори на хладилник. виж още »

Хладилник за тузари – позлатен и с камъни Сваровски

Луксозен хладилник краси кухнята с покритие от истинско злато и украса от кристали. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта