Регистрация

Sweet Dreams Червено кадифе – нежността на страстните сладкиши

04 Jun 2021   /   nina123   /   Видяна: 1854
Sweet Dreams Червено кадифе – нежността на страстните сладкиши

Как е измислена торта Червено кадифе и защо сладкишите Червено кадифе са модерен и желан празничен десерт?

 

Когато заговорим за торти, сред модерните сладкиши от вида – с прелестна красота и неустоим вкус, с класическа романтика и иновативна визия се отличава торта Червено кадифе. Позната още под имената Red Velvet Cake и Waldorf Red Cake тя е пленителен десерт за ценители с нежни пандишпанови блатове и фееричен крем от крема сирене с аромат на ванилия. А познатият днес цвят е допълнителен гарант за романтично излъчване и стил. Въпреки че е сред модерните торти сега, Червено кадифе се оказва с дълга история.

Как и къде се появява сладкиш Червено кадифе? Първообразът на тази торта се ражда през 1871 г. в САЩ, където небцата на янките се влюбват в идеята за сладиш от меки пандишпанови блатове с шоколадов дъх, слепени от маслен крем. Цветът все още не е червен, но кремът се бие до уникална гладкост, затова десертът се казва Торта Кадифе, а новата мода се оказва непроменена до 1940-а година. Тогава неизвестен сладкар решава да добави повече шоколадов нюанс в блатовете. За целта смесва разтопен черен шоколад с какао на прах, брашно, яйца, сода и ферментирало мляко, подобно на познатия днес кефир. Получава се тесто с червеникав оттенък. Три години по-късно рецептата е преработена от именитата кулинарка Ина Ромбауер и сладкишът вече се нарича Торта Червено кадифе. Богата австрийка пък приключва с обяда си в гостилница Уолдорф и за десерт получава парче от пленителния сладкиш. Толкова е впечатлена, че иска рецептата, а целта е да я направи обществено достояние, за да може всеки жив човек на планетата да се наслади на тортата. Така през 1959-а година плъзва рецептата за Торта Уолдорф или Уолдорфска Червена Торта.

Класическа торта Червено КадифеSweet Dreams торта Червено кадифе. Стил и традиция се комбинират в бутиковото Червено кадифе на Сладки мечти. Пленителната визия на страстно червената торта, изработена ръчно с вискококачествени сладкарски материали напълно отговаря на божествения вкус на десерта. Меките блатове радват с наситената си украска, въздушната си текстура и деликатният си какаов дъх, а ваниловият крем създава кадифена плътност с наситена масленост, свежи нотки на крем сирене и сметанова феерия. Червено кадифе не е просто сладкиш, а страст, поднесена под формата на торта. Точно тази страст, накарала рецептата да обиколи света, носейки удоволствие и възхита.

Мъфини Червено кадифеЧервено кадифе мъфиниМъфини Червено кадифе от Sweet Dreams за индивидуален комплимент. Рецептата за Red Velvet Cake лесно се превръща и в кокетни къпкейкове за всякакви поводи. От тестото за блат Сладки мечти оформя чаровни червени мъфини, а с крема лесно се рисуват флорални мотиви и фигурки според повода. Подобни сладкиши са изключително подходящи да почерпите хора, с които не се очаква да седнете на една маса. Можете да поднесете и като индивидуален комплимент на любимата жена, скъпите приятели или пък многобройните роднини. А в какви цветове да се обагри свежата шапчица на сладкиша, как да изглежда и какво послание да носи, решавате вие. Sweet Dreams изпълнява сладките мечти и капризи на всеки желаещ да опита от десертите на работилницата.

Ако искате да поръчате своето червено кадифе във вариант на торта или кокетни къпкейкове, можете да се свържете със Сладки мечти на тел: 0888-46-11-84, на и-мейл: irina@sladkimechti.bg или на фейсбук страницата на Sweet Dreams.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Сладки мечти за хората, родени през септември

Какви са хората, родени през септември и какви Sweet Dreams тори подхождат на техния празник?   виж още »

Sweet Dreams торта с ягоди и шоколад за женското здраве и щастие

Ягодите имат силен позитивен ефект върху женския организъм, а комбинирани с шоколад, създават щастие, спокойствие и невероятна наслада.   виж още »

Sweet Dreams изпича любов, страст и нежност в сладкиши за Св. Валентин

Късче сладост с романтично послание към обичания човек дарява романтика за Деня на любовта.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта