Регистрация

#hrana – най-известните ястия в Instagram

10 May 2018   /   nina123   /   Видяна: 1909
#hrana – най-известните ястия в Instagram

Кои храни се появяват най-често в социалните мрежи?

 

Социалните мрежи превзеха ежедневието на модерния човек. Те се превърнаха едновременно в поле на професионална изява и на лично прастранство. Интересите, търсенията, мечтите и постиженията на хората могат да бъдат видяни през монитора. А хранат, като основна част от живота, намира своето място в социалните мрежи.

 

Австралийска компания реши да провери кои са най-споделяните ястия в Instagram. Екипът, провел проучването уточнява, че това не са най-харесваните храни в световен мащаб, а най-показваните по брой. Много от тях са представители на местната кухня на едни от най-големите като брой жители държави или пък най-посещаваните туристически дестинации. Именно тези ястия дават най-добра причина да бъдат тагвани милиони пъти. Ето и кои са героийте на съвременното кулинарно виртуално пространство.

 

суши в ню йорк1. Суши – въпреки че това е азиатски деликатес, който събира все по-голяма популярност, оказва се, че това е храната първенец по тагване от Ню Йорк. Дали поради местната любов към екзотичните хапки или заради популярността им в САЩ, те са фаворити именно в американския мегаполис, а не в родината си Япония.

Вижте как си направихме импровизирано суши вкъщи

 

сладки макарони в социалните мрежи2. Френските сладки макарони – тези шарени вкусни слепени меки сладки придобиха особена популярност през последните 15 години. Въпреки френския си произход, те са тагвани най-много от Instagram потребителите в Тайланд. Дали тайландсите развиват собствен макарони бизнес или пък харесват да пътуват в страната на любовта – не се знае. Но е ясно, че определно се печатляват от шарените сладки.

 

испански бухти чурос3. Чурос – щом си испанец или си ходил в Испания, то неминуемо в личния ти Instagram се появяват продълговатите бухти. Те сякаш са най-показателното ястие за иберийската кухня. Над 18 милиона снимки с хаштаг churos са публикувани в социалната мрежа за изминалите три години.

Ето и лесна рецепта за домашни чурос

 

бурито в социалните мрежи4. Бурито – този южноамериканизиран братовчед на дюнера е особено популярен в Северна Америка. Въпреки че се предлага в стотици хиляди заведения за бързо хранене на континента, явно хората намират причина във визията и вкуса му да се фукат с него в социалните мрежи.

 

сандвичи в социалните мрежи5. #burger – английска класика. Хамбургерите се оказват една от най-популярните храни в Англия, където хората си ги приготвят с много любов и след това споделят кулинарните си постижения. Изследователите се шегуват, че само със снимките от обяд и вечеря, може да се изхрани планетата.

Ето как си сготвихме тези вкусни сандвичи от снимката

 

пица в социалните мрежи6. Пица – класика от хилядолетия. Ако имаше Instagram преди стотици години, то може би пицата щеше да е първенец по споделяне, тъй като разновидности на гарнираното тестено изделие са съществували в почти всяка цивилизация и култура. И макар че обявената за традиционна италианска храна пица е обявена с рождена дата от средата на XVIII век, то тя се нарежда на петото място по споделяне, наравно с хамбургерите. Все пак да си покажеш пицата е някак делнично. Но пък и класика.

Пицата от снимката е на моя прабаба, която се справя идеално с тестото. Може да не тагва ястията си, но наистина си заслужава да се вкусят. Кликнете, за да видите рецептата:

ПОДОБНИ СТАТИИ

Любимата пица издава сексуалния характер

Предпочитанията за пица са свързани с харесваните секс игрички. Вижте кои са основните типове сексуален характер според най-традисионните видове пица. виж още »

Всяко вино си има любима храна

Сладки, сухи, билкови, гладки – все епитети, с които може да категоризираме различни видове вина. виж още »

Интересни факти за индийската храна

Кои са основните индийски храни и какво представляват най-често използваните подправки в индийската кухня. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта