Регистрация

Foodpanda препоръчва храни за прехода към лятото

22 May 2018   /   nina123   /   Видяна: 1826
Foodpanda препоръчва храни за прехода към лятото

Заменете голяма част от готвените ястия с пресни плодове и зеленчуци и варени зърна.

 

Хората, живеещи в умерените ширини трябва да имат адаптивно към всеки сезон меню, което да се приспособява едновременно към климата, сезонните дарове на природата и нуждите на тялото. Четири пъти в годината на човек му се налага да смени концепцията си за хранене, съобразявайки се с множество специфики, обясняват от foodpanda, цитирани от БГНЕС.

 

През месеците април и май е време да се разделим с навика за готвени храни. Докато през зимата се набляга на манджички и меса, готвени на бавен огън продължително време, хапват се гювечи и мазни мръвки, то с пролетта сезонните плодове и зеленчуци превземат пазарите. А е добре да превземат и менюто на хората, искаши да се радват на здраве, стройна фигура и красота. Тялото е изтощено от зимния хранителен режим, беден на фибри и витамини.

 

Хапвайте повече растителни сурови продукти, съветват от foodpanda. Намерете как да се храните пъноценно и на работното място. Закуската с плодове, обяд със семена и варива, следобедна закуска с ядки и вечеря със салата е оптималният график, който можете да си създадете и да спазвате, обясняват експертите. Можете да започвате деня с прясно изцеден плодов сок, а защо не и да схрускате някой сочен плод.

 

Хапването на варива в офиса е най-лесно. Набавете си консерва или буркан от любим вид. Царевицата е особено полезна, соята, нахута, грахта, фасула – всички те са лесни за отваряне и прихапване на работното място. Консервирането НЕ убива полезните вещества в тях. Ако заложите на екологично чиста продукция, тялото ви ще е още по-щастливо. Освен това варивата добре заместват мазните меса в менюто, защото съдържат редица от техните дивиденти за организма, но са бедни на мазнини.

 

Правете си „коктейл“ от студена вода с лимонов сок и листенца мента. Така ще можете да се глезите по няколко пъти на ден, докато мечтаете за лятната ваканция и чрез ароматите на питието се пренасяте на плажа. Истината е, че ще се оводнявате адекватно в жегите, ще потискате аптита си и ще се чувствате освежени в делника – а това е важно за жарките дни.

 

Изобилието от зеленчуци ви позволява да се наядете със салата. Спанак, маруля, краставици, чушки, домати – всички те са на разположение в свеж вид. Предполага се, че само с тях трудно ще се нахраните така, че да усещате засищане, но какво пречи да ги комбинирате с крутони, киноа, спелта, пшеница, нахут. Ето как хем няма да чувствате глад, хем няма да пълнеете и да усещате тежестта на зимните манджички.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пет зеленчука, които да включим в пролетната си диета

Краставица, маруля, спанак, пресен лук и репички извайват фигурата за настъпващото лято. виж още »

Лещата – перфектно основно за лятото

Лещата е диетична храна, понижава холестерола и е богата на фибри. виж още »

Пет храни, които да махнем от лятното си меню

Ограничете хапването на белия хляб и червените мазни меса, ако искате да се чувствате свежи и да изглеждате добре. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта