Регистрация

5-те афродизиака, с които прекаляваме по Коледа

12 Dec 2013   /   nina123   /   Видяна: 4441
5-те афродизиака, с които прекаляваме по Коледа

Обилната празнична вечеря зарежда тялото с полова мощ.

Наближават коледните и новогодишните празници – онези дни, в които мнозина не броят погълнатите калории, забравят за законите на разделното хранене и дори за броя на блюдата, от които са опитали. Като се започне от фирмените тържества и се мине през семейните трапези и домовете на роднини и приятели, крайната равносметка е стряскаща, също както и показателите на кантара в началото на януари, когато човек реши да се върне към старите си хранителни навици.

Британски хранителни експерти обаче успяха да намерят и позитивната страна на безразборното тъпчене по празниците. Според тях  именно богатите трапези са източник и на богата гама от афродизиаци, с които тялото се зарежда, за да може след това да си ги „похарчи“ по предназначение в предстоящите почивни дни. Учените публикуваха и списък с петте коледни храни, които особено много ни тласкат към креватни изпълнения.

1. Червеното месо е доказан афродизиак, който освен, че зарежда оранизма с желание за секс, го прави и по-издръжлив на физически натоварвания. Традиционните ястия по Коледа, които в различни страни включват пуешко или свинско залагат на червеното месо. Освен това в повечето случаи то е печено, което още повече влияе на отделянето на полови хормони.

2. Червеното вино е изтънчен елексир на любовта още от дълбока древност. Същевременно то е и верен приятел на сочните мръвки. На коледната трапеза е на особена почит, като мнозина са склонни и да попрекалят с количествата. Съчетано с основното и десерта, то подобрява кръвообращението и настроението и „разпалва“ половото желание.

3. Листните салати вдигат самолета. Особено силни афродизиаци са зеленчуци като лапад, маруля, спанак, магданоз, лук, аспержи. Те често се сервират като гарнитура или предястие към тежкото месо на коледната трапеза. Особено в суров вариант са богати на витамини, които активизират отделянето на полови хормони. А в комбинация с червените меса дават един перфектен завършек на цялостната ерогенна картина.

4. Десертите също са афродизиаци, като с особена сила твърдението важи за шоколадовите изделия, сиропираните с много захар сладкиши и канелените продукти. По Коледа традицията е всяка домакиня да опита нова рецепта за торта, а защо не и няколко. Домът се пълни с десерти, които изчезват за няколко дни, превръщащи хората в машини за секс.

5. Някои подправки активизират половата мощ. Билкари дори се шегуват наричайки естрагона – естроген, защото желанието за креватни изяви на дамите драстично се повишава след хапване на ястие, подправено с тарос. Подобно влияние към силния пол пък има копърът, кърито и зехтина. А почти няма трапеза за Рождество христово, която да не съдържа никоя от тези подправки. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

В Деня на изневярата – уроци по съблазняване с храна

Каква храна се поднася на потенциален партньор, за да се гарантира дълга и страстна нощ?   виж още »

Домашен коледен микс от подправки за напитки и сладкиши

Подправка с канела, джинджифил, карамфил и още съставки, с която да направите празнични сладкиши, топли зимни напитки и любимите тестени храни.   виж още »

Какви коледни сладкиши се сервират по света?

Докато подслаждаме Рождество с щрудели, тиквеници и баклави, в други страни се хапват десертни пържени червеи, KFC десерти и Щолен.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта